Kategorier
Musiknyheder

Tilbagelænet cover fra Laid Back

De står bag nogle af dansk musikhistories største internationale succeser, men nu er de på vej med en plade, hvor de selv henter udenlandske sange hjem og nyfortolker dem. Duoen Laid Back udsendte forleden det første nummer fra et album, der udkommer i oktober, og denne smagsprøve er intet mindre end en genindspilning af The Beatles-klassikeren ”All You Need Is Love” – i den tilbagelænet vuggende stil, som Laid Back er kendt for. Det kommende album ”Forevergreen” er en del af duoens 45-års-jubilæum, for Laid Back blev dannet i 1979.

Musikerne John Guldberg og Tim Stahl kendte i forvejen hinanden fra gruppen Starbox Band, men 1979 blev de hyret som studiemusikere ved en indspilning for en anden kunstner. Historien fortæller, at sangeren, de skulle arbejde for, ikke dukkede op, og ejeren af studiet foreslog i stedet, at Guldberg og Stahl skulle lave noget musik sammen, for studiet var jo alligevel allerede booket og betalt. Det gjorde de, og det har de dybest set gjort lige siden.

For nogle år siden fortalte de i bladet Ud & Se om blandt andet opstartstiden, hvor de etablerede et studie på Vesterbro i København med en ottesporsbåndoptager, som gav bedre muligheder end de gamle firesporsbåndoptagere: ”På en ottespors kunne bas, trommer og så videre få sit eget spor, og det gav en bedre lyd. Vi har alle de bånd, vi har lavet, siden vi startede, og der står bare ’Tim og John’ på de ældste af dem. Det var indtil den dag, der var en fotograf på besøg i studiet, som, efter hun havde været her lidt og set, hvordan vi var som personer, foreslog, at vi skulle hedde Laid Back”. I årene efter opstarten i 1979 stod Laid Back bag hits som ”Sunshine Reggae”, ”Maybe I’m Crazy”, ”White Horse” og ”Bakerman”, og den 18. oktober udkommer albummet “Forevergreen” med deres fortolkninger af kendte sange som den netop frigivne “All You Need Is Love”, ”House of the Rising Sun”, ”Whiter Shade Of Pale” og ”Som et strejf af en dråbe”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *