Kategorier
Musiknyheder

Silas Holst i John Travoltas dansesko

En af de største dansefilm nogensinde har i morgen dansk premiere i en ny musicalopsætning. John Travoltas gennembrudsfilm fra 1977, ”Saturday Night Fever”, kan i løbet af efteråret opleves i tre danske byer med Silas Holst i hovedrollen som butiksmedarbejderen Tony Manero, der i 1970’ernes Brooklyn drømmer om et liv som danser. I weekenderne er han disco-kongen af dansegulvet på diskoteket 2001 Odyssey, og han kaster sig ind i kampen for at vinde en stor dansekonkurrence. En afgørende faktor i filmens – og dermed også musicalens – popularitet var musikken, som først og fremmest blev leveret af tidens dengang hotteste popgruppe The Bee Gees. En af deres sange var endda med til at ændre den planlagte titel til filmen. Filmproducenten, som også var manager for The Bee Gees, ville egentlig bare have kaldt filmen”Saturday Night”, men brødrene Gibb i The Bee Gees brød sig ikke om titlen og havde endda en sang klar, som de mente ville fungere som titelsang.  

“Robert Stigwood, producenten, ville kalde filmen Saturday Night”, er Robin Gibb citeret for at sige. ”Og vi havde allerede skrevet sangen Night Fever. Vi fortalte ham, at vi ikke kunne lide titlen Saturday Night, og han sagde, at han ikke ønskede blot at kalde filmen Night Fever. Så tænkte han over det en stund, ringede tilbage og sagde ’Okay, vi laver et kompromis. Lad os kalde den Saturday Night Fever’. Vi sagde ’Fint, det er alle tiders. Så holder vi os til det’”, fortæller han på superseventies.com.

Her kan man også læse, at omfanget af filmens succes kom bag på pladeselskabet RSO, der udgav soundtracket til filmen. Historien går på, at pladebossen Al Coury omkring filmpremieren i midten af december 1977 mente at have styr på tingene, eftersom der var sendt en million eksemplarer af pladen ud til de amerikanske butikker, og endnu 750.000 lå klar på deres lager. Coury tog på juleferie med ro i maven, men blot fire dage senere var samtlige LP’er og kassettebånd med ”Saturday Night Fever”-musikken revet væk, og Bee Gees og de andre musikere på albummet havde kurs mod pladsen som det bedst sælgende soundtrack nogensinde.

Den nye opsætning af ”Saturday Night Fever” har premiere i Falkonersalen i København torsdag, hvor den spiller frem til midten af oktober, hvorefter forestillingen fortsætter på Vejle Musikteater og i Musikteatret Holstebro i oktober og november. Silas Holst har også i 2017 spillet John Travoltas gamle rolle som Tony Manero i en tidligere opsætning af musicalen, og denne gang deler han rollen med balletdanseren og musicalskuespilleren Alban Lendorf. Holst har tidligere annonceret, at han vil indstille karrieren som professionel danser, når han har afrundet turnéen med ”Saturday Night Fever” samt næste års musicalopsætning af dansefilmen ”Strictly Ballroom”.