FORSIDEN | OM MUSIKBREVKASSEN | BAG HITTET | ANMELDELSER | NYHEDER | BREVKASSE |

SPØRGSMÅL OG SVAR »

 

Få de gode historier bag den kendte musik – og få svar på dine spørgsmål

 

Anderledes musiknyheder »

Billy Joels krigsjulesang

Ugens julesang: Mary's Boy Child

Celine slukker i Las Vegas

Ugens jlesang: Jul det' cool

--------------------


Læs unikke musikhistorier og baggrundshistorier om kendte sange her.

Der er nye, aktuelle historier hver eneste uge.

Klik her for Musiknyheder.

Spørgsmål og svar i Musikbrevkassen »

Har du et spørgsmål til MUSIKBREVKASSEN?
Er du på jagt efter en sang, du ikke ved, hvad hedder? Skal du have afgjort et væddemål? Grubler du over et musikalsk mysterium?
Så skriv til tor@musikbrevkassen.dk.

 

SPØRGSMÅL OG SVAR I MUSIKBREVKASSEN OPDATERES FREMOVER PÅ MUSIKBREVKASSENS NYE BLOG - klik her

Hej Tor
Jeg var til koncert med Shakin' Stevens i Herning i begyndelsen af 80'erne - 80, 81 eller 82. Hvilket år kan det have været? Hvilke år deromkring gav han koncert i Herning?
Venlig hilsen
Sandberg

Hej Sandberg
Det krævede lidt detektivarbejde, men via en gammel kollega i Hernings musikmiljø har jeg fået opsnuset, at Shakin' Stevens var i Herning 1. maj 1983. Det er altså lidt senere end dine egne bud, man perioden er rigtig nok.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min dejlige kone har lige hørt Shit&Chanel "Du er så smuk og dejlig". Jeg har søgt efter nummeret på nettet for at finde ud af om nummeret er udgivet på CD. Jeg har ikke kunnet finde det. Det tætteste jeg kom, var en udgivelse fra CMC Records der hedder "Mona Mona", men jeg kunne ikke finde flere oplysninger på denne udgivelse, så jeg ved ikke om det er en CD eller hvad. Kan du hjælpe mig?
Med venlig hilsen
Søren Tapdrup

Hej Søren
Det er rigtigt, at der i 90'erne blev udsendt en opsamlingsplade med titlen Mona Mona. Pladen indeholder danske hits fra 70'erne og 80'erne, blandt andet Smuk og dejlig med Shit & Chalou, som Anne Linnets gruppe faktisk hed på det tidspunkt. Min anbefaling vil dog være, at du anskaffer dig dobbelt-CD'en Nattog til Venus med Anne Linnets største hits fra både band- og soloudgivelser. Så får din kone både Smuk og dejlig og en hel favnfuld andre hits - du kan se hele udgivelsen her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har fået til opgave, at finde ud af hvem der synger i en telefonreklame (Sony Ericsson 880i). Jeg har set den på Youtube, men kan ikke finde den nogle steder. På reklamen står der ”Want you to know”. Reklamefilmen er to personer som sidder ude og spiser burgere, medens de hører musikken på telefonen. Det kan jo også være, at det vi hører i reklamen, er det eneste af sangen. Håber du kan hjælpe mig.
Med venlig hilsen
Hans Kurt Larsen

Hej Hans Kurt
Det er skam "en hel sang", man hører en bid af i tv-reklamen, som du kan gense her. Nummeret, der faktisk hedder Want You to Know, er med The Freelance Hellraiser, og bag det navn gemmer sig den engelske producer og remixer Roy Kerr. Nummeret er udgivet på single, og kan blandt andet købes over Amazon.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Har Anne Linnet indsunget ”Op al den ting, som gud har gjort”? Og hvilken CD ligger den på, hvis… Ville blive meget glad hvis du kan hjælpe mig.
Bedste hilsner
Jørgen

Hej Jørgen
Anne Linnet har givet mange kirkekoncerter og har muligvis her sunget Op al den ting som Gud har gjort, men jeg har ikke kendskab til, at hun skulle have indspillet den. Til gengæld har Anne Dorte Michelsen udgivet den på 2001-pladen Fred hviler over land og by, som indeholder salmer og gamle danske sange. Du kan høre en bid af den her og afgøre, om det måske er denne version, du tænker på.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hejsa Tor
Jeg har hørt den blive spillet på en jukeboks på et værtshus en gang i 90'erne. Jeg har kun denne linje i hovedet: "Honolulu hvorfor stikke af". Hvad hedder sangen og hvem har lavet den? Jeg tror det er en dansktopsang, men er ikke sikker. Kan du hjælpe mig eller hvor skal jeg lede?
Mvh. Remo

Hej Remo
Jeg har et bud, der måske peger i den rigtige retning. I 1995 udsendte Gorm & Bydrengene debut-CD'en 2'eren kommer snart, blandt andet med deres eneste rigtige hit, Danmarks jernhårde ladies, som de lavede til håndboldpigerne. Jeg kan huske, at den anden single fra pladen hed Honolulu, men jeg kan desværre ikke huske, om de også synger "hvorfor stikke af". Men det kan du måske finde ud af, hvis du skaffer pladen hjem, f.eks. via biblioteket.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Bee Gees skrev for mange år siden en sang, som hedder ”August October”. Jeg har ledt og ledt, og jeg kan simpelthen ikke finde den. Det er en utrolig smuk melodi, som har fået en stor betydning for mig, så jeg håber, du kan hjælpe mig.
Med venlig hilsen
Charlotte Severinsen

Hej Charlotte
Der er en grund til, at du ikke har haft held med din søgen, for nummeret er ikke med The Bee Gees. Det findes derimod på en soloplade med Bee Gees-medlemmet Robin Gibb, der i 1970 udsendte albummet Robin's Reign. I 1970'erne figurerede nummeret dog også på et par opsamlings-LP'er med The Bee Gees. Du kan læse hele teksten her, og s å vidt jeg kan se, kan pladen købes/downloades her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hejsa
Vi sidder med opsamligen fra Rugsted og Kreutzfeldt, og hele familien er meget i tvivl om omkvædet i sangen "Sad i parken". Kan du hjælpe os med at finde teksten/omkvædet i sangen?
Hilsen Charlotte

Hej Charlotte
Jeg har selv ledt forgæves på nettet efter teksten til "Sad i parken", så mit forslag vil være reservere nodebogen Sangbog nr. 1 med Rugsted/Kreutzfeldt-numre på biblioteket. Her kan I finde teksten, som i øvrigt er skrevet af Dan Turell. Den kan bestilles hjem til dit bibliotek - se her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg søger sangen "Det gamle æbletræ". Kan du hjælpe?
Hilsen Gudrun

Hej Gudrun
Når du refererer til Det gamle æbletræ, formoder jeg, at det er den sang, Keld Heick indspillede i 1976. Det var en dansk version af countryhittet Blanket on the Ground. Nummeret findes blandt andet på opsamlings-CD'en Ved landsbyens gadekær med Keld & The Donkeys.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor Bagger
Jeg har virkelig fået en sang på hjernen. Sangen bliver brugt i den amerikanske serie på TV3 American Idols, og sangen bliver spillet, når en deltager bliver sendt hjem. Titlen er ”I’m going home” eller ”I’m coming home” og det er en mand, der synger.
Med venlig hilsen
Alice Juul Lauridsen

Hej Alice
Det er faktisk et nummer med en af de tidligere deltager i American Idol-konkurrencen, Chris Daughtry. Hans kunstnernavn er Daughtry, og på hans debutalbum findes sangen, der blot hedder Home. Chris Daughtry blev nr. 4 i den sæson, hvor Taylor Hicks - som de færreste husker i dag - vandt. Så det er lyden af en tidligere topdeltager, der bruges til at tage afsked med de deltagere, der stemmes hjem. Du kan se hele teksten her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg et spørgsmål om en sang. Den hedder Tre hvide duer og blev lavet om til Tre flade fluer af en gruppe, som jeg mener hedder Applejack. Jeg har haft et kassettebånd med sangen på, årstallet er et sted imellem 1980 og 90. Jeg har det ikke mere, da det gik op i røg ved en brand. Jeg har kigget over alt på nettet. Jeg vil godt vide om man kan købe dem mere, jeg vil også godt vide, om det er Applejack der lavede dem og årstal.
Med venlig hilsen
Jørgen Rasmussen

Hej Jørgen
Gruppen, der over flere omgange lavede sjov med Jodle Birges kendte sange, hed Applejacks. Deres version af Tre hvide duer hed dog ikke Tre flade fluer, men derimod Tre fede fluer. Så vidt jeg husker, var det i 1987, at de udkom på single og kassettebånd, men der findes faktisk også en CD med Applejacks-numre. Den hedder 14 på stribe og kan bestilles via biblioteket (se her).
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
I en reklame fra Peugeot hvor en mand går rundt med en trækvogn (det er hans
gamle Peugeot, der er mast sammen) høres en melodi, som jeg ikke kan få ud af hovedet. Jeg kan kun huske følgende: …… Come love me again…. Jeg ved godt det ikke er
meget, men…. Kan du hjælpe mig med at finde ud af, hvem der synger denne sang, og på
hvilket album findes den?
Med venlig hilsen
Lene Pedersen.

Hej Lene
Det må være en reklame, der har ramt plet - i hvert fald hvad angår musikvalget - for jeg har modtaget flere spørgsmål om sangen de seneste dage. Mange omtaler nummeret som "You fill up my senses", men den hedder faktisk Annie's Song og er med John Denver. Han skrev den til sin første hustru Ann efter en periode, hvor de faktisk havde været gået fra hinanden, og han har fortalt, at han skrev den på ca. ti minutter - mens han sad i en skilift! Du kan læse mere om sangen og høre en bid af den her. Annie's Song er oprindeligt er fra pladen Back Home Again fra 1974, men siden da er den også er udgivet på en lang række opsamlingsplader med John Denver.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
The Beatles "Yellow Submarine" har sejlet i mange år. Hver gang jeg har hørt den, har jeg undret mig, hvor i al verden sejler den hen? Ham, der holder råberen siger: "Hvor skal vi hen, du? Hvor skal vi hen?" Der blver svaret: "Nu skal vi til Hirtshals, nu skal vi til Hirtshals". Kan det virkelig passe at ubåden har været i Hirtshals? Eller hvad synes du, der bliver sagt?
Med venlig hilsen
Henny

Hej Henny
Jeg kiggede underligt på dit spørgsmål, da jeg modtog det, og min første tanke var, at du måtte referere til en dansksproget udgave af sangen, som jeg ikke kendte til. Men efter at have haft den originale Beatles-sang fremme må jeg give dig ret: De lyder grangiveligt som om de siger "Hvor skal vi hen du" og "Nu skal vi til Hirtshals"! Jeg har dog fundet ud af, hvad der reelt bliver sagt, men dels fordi det bliver sagt meget hurtigt, og dels på grund af den forvrængede megafonlyd, er det svært at forstå. I den første sekvens bliver der sagt "Full speed ahead Mr. Boatswain, full speed ahead" og herefter "Full speed ahead it is, sergeant - captain, captain". Du kan se hele teksten her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg mener, at jeg engang har hørt Ravels Bolero eller dele deraf spillet af et rockband (formentlig fra 60'erne), men jeg kan ikke huske navnet på hverken gruppen eller nummeret. Jeg håber, at du kan hjælpe mig.
Med venlig hilsen
Jesper Sydney Jensen

Hej Jesper
Der er flere rockmusikere, der på den ene eller anden måde har haft fingrene i Ravels Bolero gennem årene. The James Gang havde en del af Bolero med på deres sang The Bomber fra 1970, hvilket udløste klager fra Ravels efterkommere, og det samme skete for Frank Zappa på livepladen The Best Band You Never Heard in Your Life. Derudover havde punkrockeren Eric Random Bolero med på opsamlingen Subliminal 1980-1982. Måske er det en af disse, du søger?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
En af mine venner har været ved at binde mig en historie på ærmet. TV2 har jo lavet sangen Stjernen over Bjerringbro, og ifølge ham skulle sangen handle om Nanna Lüders. Om end Nanna har levet det vilde liv, og teksten for så vidt også godt kan passe derpå, og også at Steffen Brandt og Nanna har arbejdet sammen, har jeg lidt svært ved at tro det. Så passer det at Stjernen over Bjerringbro er baseret på Nanna's liv?
Mvh
Torben Sejr

Hej Torben
Din ven har bundet dig en halv historie på ærmet i den forstand, at sangens underliggende historie er rigtig nok, men personen er forkert. Stjernen over Bjerringbro handler nemlig - ud over "drengene fra Grundfos, der mest er til heavy" - om Marilyn Monroe. Og i sammenligning med hende er det liv Nanna har levet knapt så vildt, skulle man mene. Stjernen over Bjerringbro bærer faktisk også undertitlen Marilyn. Se hele teksten her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Hvad hedder melodien, der ledsager reklamen for Ide Møbler ved rundkørslen i Terndrup på TV Nord?
Hilsen G.S.

Kære G.S.
Musikken, der bruges i reklamen, er en udgave af Nessun Dorma indspillet til tv-reklamen. Nessun Dorma er en arie fra Puccinis opera Turandot, der vandt ny popularitet, da Paul Potts tog verden med storm i et engelsk tv-talentshow. Den hidtil ukendte telefonsælger Paul Potts fremførte her til alles overraskelse en fænomenal version af Nessum Dorma. Stykket findes på hans debutalbum One Chance, og hans mindeværdige tv-debut kan ses her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Tor Bagger.
En af mine meget gode venner, ved rigtigt meget om musik. Han kan dog ikke sige mig hvem der har lavet ”Jeg ved en lærkerede” i en anderledes udgave. Den spilles i en helt anden og hurtigere takt end originalen. Noget i stil med ”Jeg ved en - lææærkerede”, lidt i rap/jazz-stil. Det ville glæde mig om jeg for en gangs skyld kunne lære min ven noget om musik.
På forhånd tak
VJO

Hej VJO
Den jazzede "Jeg ved en lærkerede" går på Horace Silvers melodi The Preacher, der er indspillet af blandt andre Louis Armstrong, men herhjemme er den nok bedst kendt som Jazzbacillen fra 1959 med svenske Siw Malmkvist (hør en bid af den her). Med lidt god vilje kan man synge teksten til Jeg ved en lærkerede hen over denne melodi, ligesom De Nattergale gjorde på deres første plade "Hva' har vi da gjort...".
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej du!
I min 3.g-opgave skal jeg skrive en analyse af kvindemusik og tekst i 70'erne. Tænkte på om du kender nogle specifikke sange fra Shit og Chalou, Trille, Kvindeballadegruppen eller andre kvindelige sangere/sanggrupper som handler om kvindekampen og kvindens nye rolle i samfundet? Det ville være rigtig dejligt, hvis du kunne hjælpe mig.
Mvh. Sofie

Hej Sofie
Jeg vil også pege på LP'en Kvindesind fra 1977 med Tove Ditlevsens digte og Anne Linnets melodier som en vigtig udgivelse, men når du spørger til en specifik sang, vil jeg foreslå titelnummeret fra Trilles plade Hej søster. Pladen fra 1976 blev også genudgivet på CD for et par siden, og du kan se teksten til den mere end otte minutter lange sang her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Den danske sommersang som vist nok hedder noget med ”Hvornår er der dejligst i Danmark”. Er det den rette titel på den melodi? Tusind tak hvis du kan finde det.
Venlig hilsen
Ketty

Kære Ketty
Du har skam helt rigtigt fat i titlen på den gamle sang. Den hedder netop "Hvornår er der dejligst i Danmark". Sangen er en fædrelandshyldest med tekst af Sigfred Pedersen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har et meget kort spørgsmål til dig, som jeg håber du kan hjælpe mig med. Sangen Kejserens Soldater med Peter Belli, mener jeg er en fordanskning, men hvad hedder originalsangen og hvem lancerede den i sin tid?
Venlig hilsen
Henning Olesen

Hej Henning
Peter Bellis sang Kejserens soldater fra 1982 er rigtigt nok en fordanskning af en udenlandsk sang, i øvrigt med dansk tekst af Keld Heick. Det var hollænderen Oscar Harris, der indspillede den originale Song for the Children, som han i øvrigt også lancerede på tysk som Sing ein Lied für die Kinder.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Jeg har hørt en sang i en reklame for 3 (mobilt bredbånd), hvor der sidder to mennesker i hver sin bus med hver deres computer. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvem sangeren er, hvad sangen hedder og evt. på hvilket album, jeg kan finde sangen? Jeg har nemlig ikke selv den mindste idé om, hvad det er for en sang.
Med venlig hilsen
Carina

Hej Carina
Sangen When Will I See Your Face Again er med engelske Jamie Scott, som i nogle sammenhænge optræder som Jamie Scott and the Town, og som er opvarmning ved Take That-koncerterne i Danmark i november. Nummeret findes på albummet Park Bench Theories, men du kan også gense reklamen her og høre mere til Jamie Scott på hans Myspace-side.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej med dig!
Jeg læste, at hvis man havde nogle spørgsmål så skulle man bare skrive til dig. Min far og jeg er store fans af Elvis Presley og vi har søgt i lang tid uden held. Ved du, om der er nogle optagelser fra den koncert hvor Elvis synger ”Are you lonesome tonight” og griner helt vildt. Jeg håber, at du ved hvad det er jeg snakker om.
Hilsen Thomas

Hej Thomas og far
Optagelsen med den grinende Elvis stammer fra Las Vegas i 1969. Én forklaring på latterkrampen går på, at Elvis morede sig med at ændre i sangteksterne og skiftede "Do you gaze at your doorstep and picture me there" ud med "Do you gaze at your bald head and wish you had hair". Da han fik øje på en skaldet mand, kom tekstændringen pludselig til at stå i et andet lys. En anden historie går på, at to piger hev tupéen af en mand foran dem, og en tredje forklaring er, at manden selv havde taget tupéen af og brugte den som vifte i det varme lokale. Den sjove optagelse, der findes på den tredobbelte Elvis-CD Collector's Gold og på boxsettet Elvis Aron Presley, kan også høres her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Måske for 40 år siden var der en der hed ”Dear one”, en lidt høj herre stemme. Min søn spurgte mig. Jeg havde den på plade dengang.
Vh Lis

Hej Lis
Det er helt forståeligt, hvis navnet Larry Finnegan havde forputtet sig. Finnegan fik nemlig aldrig andre hits, der kunne måle sig med Dear One fra 1962. Han forsøgte sig ellers med endnu et par singler og stiftede også sit eget pladeselskab, inden han i 1973 døde, blot 35 år gammel.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hey there!
Hvem er det der synger i Shark på TV3+ reklamesangen?
Mvh Ole  

Hej Ole
Sean Callery skriver musik til tv og reklamer, og det er ham, der har skrevet sangen til serien Shark. Hans hjemmeside har et specifikt link for Shark-fans, hvor han forklarer, at nummeret fra Shark hedder Open Water og er med bandet Suicide Celebrity, men den er ikke udgivet nogen steder, desværre.
Med venlig hilsen
Tor Bagger  

Til Tor Bagger
Jeg ville være glad, hvis mit ønske kan opfyldes. Det falder nok lidt uden for området, men nu prøver jeg. I filmen Sommer i Tyrol er kejseren på besøg på hotellet Den Hvide Hest, og der bliver han bedt om at skrive i gæstebogen, og det er dette ”vers” jeg ville blive glad for, hvis det kunne sættes i avisen. Det starter således: Livet er nu engang så.
G.O.A. Flensborg  

Kære G.O.A. Flensborg
Hele det smukke vers fra Sommer i Tyrol lyder således: ”Livet er nu engang så, alle vi det lære må. Det vi ønsker mest sjældent sker. Fik vi alt fra første færd, uden kampe og besvær, ønskede vi os blot endnu mer. Men på livets lange vej skuffelserne melder sig, lære os beskedenhed, smil og vær glad derved. Livet er nu engang så, alle vi det lære må, det man højest ønsker sig, når man ej”. Filmens sangtekster er skrevet af Mogens Dam, og jeg formoder også, at det er tilfældet med "Livet er nu engang så", der bliver sunget af Susse Wold og Peter Malberg.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Faldt over din brevkasse en dag og er meget imponeret over din viden. Måske kan du hjælpe med denne her. Et godt nummer, jeg har hørt nogle gange på P3 i sommer, hvor de synger noget med "I would name her (eller it) rock & roll". Enten hedder gruppen eller nummeret noget med "the sead" (eller "seat", eller...).
Venlig hilsen Hanne  

Hej Hanne
Tak for roserne – og jeg skal også gerne finde et svar til dig: Nummeret The Seed blev kendt i 2002 med The Roots featuring Cody. Den helt oprindelige – og ret ukendte - version er dog med Cody Chestnutt alene, men The Roots arbejdede videre med den, og overtalte Cody Chestnutt til også at indsynge den nye version til The Roots-albummet Phrenology.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har i mange år rigtig godt kunne lide en duet fra vist nok 80'erne. I går hørte jeg den igen i radioen. Dem jeg var sammen med mener det er Pavarotti. Han synger sammen med en kvinde. Her er lidt af hvad jeg kan huske fra sangen: I omkvædet et eller andet "save your love my darling, save your love".
MVH Maria

Hej Maria
Jeg tror, dine venner har ladet sig forblænde af den megen omtale, der har været af Luciano Pavarotti på det seneste, for det er ikke den afdøde tenor, der er på spil her, trods operatendenserne. Det var derimod Renée and Renato, der i 1982 havde succes med Save Your Love, som også blev deres eneste rigtigt store hit.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg leder efter sangen, der bliver brugt i en reklame for 3 (mobiltelefon). Jeg har også hørt sangen i radioen op til flere gange. Jeg mener at gruppen hedder noget med Esteban, men når jeg søger på det, kommer jeg ikke videre.
Anne

Hej Anne
Du er på rette spor med dit ”Esteban”, men det er dog ikke helt korrekt. Det er nemlig den svenske gruppe Escobar i duet med sangerinden Heather Nova. Sangen Someone New er fra 2002, og selvom Escobar ellers primært henter sit publikum i Europa, blev nummeret også et pænt hit andre steder i verden, blandt andet i USA.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor Bagger
Måske kan du hjælpe mig, selv om vi skal langt tilbage. I mit arbejde med slægthistorie renskriver jeg pt. breve fra 1944 sendt fra og til Frøslevlejren af min mor og far. Og i et brev fra 21. juli 1944 skriver Far: "Spil engang Brevet og tænk på mig". Han blev sat fast 14. marts 1944, og pladen må være fra før, for den lå i deres pladesamling. Måske det er for svært, men jeg ville gerne prøve.
Venlig hilsen
Jørgen Algreen-Petersen, Brønderslev  

Hej Jørgen
Det er et af de mere krævende - og spændende - spørgsmål, du stiller mig. Jeg kan ikke selv pt. komme med et bud, men bolden er hermed givet op til læsere, for hvem Brevet får en klokke til at ringe…
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Læserhenvendelser:

Aase kan huske linjerne "Der kom et brev, der fyldte mig med glæde, jeg husker endnu hvert et ord, du skrev, jeg føler det, som var du selv til stede, hver gang jeg kikker i dit kære, lille brev". Og JH fortæller, at Mogens Lorentzen i 1929 skrev digt Brevet, der indledes med "En mand fik pen, papir og blæk". Digtet, som kom i samlingen Børneviser, fik melodi af Knudaage Riisager, og flere af teksterne fra Børneviser blev brugt i Mogens Lorentzen-filmen Familien Gelinde. Dette var i netop 1944, hvor Jørgens far sendte sit brev fra Frøstruplejren. Noderne og teksterne til Børneviser kan bestilles hjem via biblioteket (se her). Mange tak for de mange henvendelser!
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
I en reklame for Nescafé bruger de en brasiliansk sang, som jeg leder efter. Sangen er meget kendt, og har rigtige fede rytmer, og et godt kor. Sangen er også blevet brugt i programmet Vild med dans, hvor Anna David blev præsenteret sammen med René. Kan du hjælpe mig?
På forhånd tak
Anne G

Hej Anne
Nescafé har på et tidspunkt i deres reklamer brugt latin-klassikeren Mas Que Nada. Den er blandt andet kendt med Sergio Mendes (hør en bid af den her), men også Black Eyed Peas har haft den under behandling for nylig. Mon ikke det er den?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har for år tilbage hørt et nummer hvor jeg kun kan huske et par strofer af teksten, noget i retningen af "I am running back to your arms in the night, take my hand take a change on me”. Et rigtigt popnummer. Har aldrig fundet sangen.
Kim  

Hej Kim
Denne sang har kunnet være i dine tanker siden 1987, for det var der, det tyske band New Romance udsendte You're My First Love (Head Over Heels). Omkvædet lyder "Head over heels, I'm running back to your arms in the night, I fall in love with you one million times, Take my hand take a chance on me". Du kan finde hele teksten her, og singlen kan købes brugt på gemm.com.
Med venlig hilsen
Tor Bagger  

Hej Tor!
Jeg har med mellemrum tænkt på "Tommy Seebach's Greatest Hits" som jeg i 1979 købte til mit svendegilde. Jeg husker at jeg undrede mig en del over hvad det var for noget musik der var på b-siden. Jeg har fundet ud af, at det var den ene side af Pink Floyds Dark side of the moon-LP. Hvorledes dette kan ske? Jeg mener ikke at de har indspillet for samme plade selskab. Er den evt. noget værd for samlere, jeg gav den kæmpe sum af kr. 39,50 hæ hæ.
Mvh Jan Christiansen

Hej Jan
Meget har jeg set, men denne type spørgsmål har jeg aldrig fået før! Om den er et værdifuldt samlerobjekt, tør jeg ikke sige, men jeg ved dog, at det ikke har noget at sige, om Seebach og Pink Floyd har været på samme pladeselskab. Man anvender nemlig eksterne firmaer, når pladerne/CD'erne skal trykkes. Der bestilles en produktion på en slags pladefabrik, der trykker de ønskede album, og det må være i dette produktionsled, at fejlen er sket.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hejsa!
Jeg tænkte om du kunne hjælpe mig med et spørgsmål. Jeg har for noget tid siden hørt en gammel, gammel dansktopsang i Giro 413, engang fra 60'erne tror jeg. Sangen hedder Det gamle Æbletræ eller det er ihvertfald det hun synger, en smuk damestemme. Sangen er en dansk udgave af "A Blanket On the Ground" - en gammel countrysang. Ved du hvem der synger den på dansk, og hvor man kan finde den?
Benny  

Hej Benny
Der findes rigtigt nok en dansk version af Blanket on the Ground med titlen Det gamle æbletræ. Der er flere kunstnere, der har indspillet den. Blandt andet findes den på Keld Heick & The Donkeys-opsamlingen Ved landsbyens gadekær. Versionen, du har hørt, er formentlig med Ulla Pia, men denne udgave bliver nok svær at skaffe hjem.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Hvad var titelmelodien fra Popnøglen med Jørgen De Mylius som vært? Håber at se et svar fra dig en dag.
Venlig hilsen
Paw  

Hej Paw
Der blev faktisk blev brugt to forskellige kendingsmelodier til Jørgen de Mylius' tv-quiz Popnøglen dengang for mere end 25 år siden. Oprindeligt var det Galactic Reaction med Milkways, der indledte programmet, men senere gik man over til at benytte Wo Hoos med Rock-a-Teens. Du kan høre en bid af Galactic Reaction her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg ved ikke om du kender Sugar and the Lollipops, men de udgav en single i 1976 med You can dance (eller I can dance). Ham der spiller orgel, er min storebrors far, men min mor og ham gik fra hinanden før min bror blev født. Min mor og jeg ved ikke hvordan vi kan finde ham, da min mor kun kender hans fornavn, som er Ole. Jeg håber du kan hjælpe
Karin

Hej Karina
Jeg vil gerne hjælpe, men jeg har ikke kunnet finde informationer om en Ole i Sugar and the Lollipops. Medlemmerne hed efter alt at dømme René, Ray, Johan og Caspar (læs mere her). Ole kan meget vel have været med som ekstra musiker til koncerterne, men han er ikke nævnt på selve singlen I Can Dance fra 1979. Men hvis jeg hører fra hjælpsomme læsere, der kan kaste lys over sagen, kan du måske komme tættere på en opklaring…
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Vil du hjælpe mig med en sang, den handler om Manchester. Det er en mand der synger. Der er også en pige med.
Vh Lis  

Hej Lis
Jeg tror helt bestemt, at du har hørt nummeret Manchester, som Beautiful South havde med på pladen Superbi sidste år - du kan høre nummeret her. Den har det spøjse omkvæd "If rain makes Britain great, Then Manchester is greater". Der er dog også mange andre sange om Manchester, både med The Smiths, Elbow og danske Loveshop (se listen).
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg søger efter en maxi cd som er udgivet i mine yngre dage, titlen er Edelweiss A Sound-Attack Straight From The Alps. Jeg har fundet frem til at udgivelsesåret er1988 så det er jo et stykke tid siden - men nu er spørgsmålet så: Ved du hvor cd'en kan opdrives, ny eller eventuel brugt?
Mvh. Peter

Hej Peter
Jeg kan godt huske den festlige gruppe Edelweiss, der i 1988 hittede med nummeret af samme navn, delvist bygget over ABBA-sangen S.O.S. Nummeret udkom rigtigt nok på maxisinglen A Sound Attack Straight From The Alps, som også indeholder jodleversioner af nummeret og andre skøre indfald. Hvis du blot skal bruge den "almindelige" version af Edelweiss, kan du finde den på opsamlingen Alpen Ski Party. Hvis det specifikt er den gamle maxisingleudgivelse, du søger, vil jeg anbefale dig musicstack.com, hvor du kan købe en brugt udgave af pladen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

 
 

Hej
Da jeg i 1985 gik på efterskole, hørte vi meget Accept, Iron Maiden, AC/DC osv. Vi hørte også "Für Elise" på guitar, men jeg kan ikke huske hvilket band der spillede det, men det er et heavyband. Håber du kan hjælpe, for jeg er på bar bund.
Med venlig hilsen
John Pedersen  

 

Hej John
Jeg kan selvfølgelig ikke høre, hvordan din ungdoms heavyversion af Für Elise lød, men det mest sandsynlige er nok, at det er det tyske heavyband Accept, du tænker på. De brugte den nemlig i nummeret Metal Heart, bl.a. på livepladen Staying a Life (hør en bid her ). Derudover ved jeg, at The Heavy Metal Chamber Orchestra har indspillet Beethovens klaverstykke på heavyguitar (se her). Måske er du ikke længere helt på bar bund?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

   
 

Hej Tor
Hvad hedder kunsteren bag Krøniken, den melodi som er start og slut-"sang" i deres serie?
Louise

Hej Louise
Det er komponisten Jacob Groth, der har skabt musikken til Krøniken - ligesom han har gjort det til Taxa, Rejseholdet og Ørnen i form af den stemningsfulde introsang Forgiveness. Du kan købe hele temaet fra Krøniken på blandt andet musik.tdconline.dk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Har Bryan Ferry nogensinde spillet med i en film? Jeg mener at have set ham engang, måske helt tilbage i 80'erne, i en serie eller film på dansk tv.
Venlig hilsen Karin

Hej Karin
Bryan Ferry har haft nogle mindre roller som skuespiller. I 2004 medvirkede han i kortfilmen The Porter, hvor han - meget passende – spillede en pianist, og året efter havde han en lille rolle i filmen Breakfast on Pluto. I 1980 var han med i den franske tv-serie Petit Déjeuner Compris, men om den nogen sinde har været vist i Danamrk, skal jeg ikke kunne sige. Sammen med sit gamle band udsender Bryan Ferry i øvrigt en ny plade næste år.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Vil du venligst svare mig om hvad cd'en/ pladen med Kim Larsens melodi hedder, hvor han spiller en dejlig vemodig melodi, som hedder ”Der truer os i tiden en ond usynlig magt”. Det er mange år siden jeg har hørt den i radioen og jeg kunne godt tænke mig at høre den igen.
Venlig hilsen fra en gammel bedste på ca. 70 år.
Ketty  

Kære Ketty
Melodien til Der truer os i tiden er faktisk helt tilbage fra det 16. århundrede, og det er digteren Ole Wivel, der har skrevet teksten - men det er helt rigtigt, som du skriver, at Kim Larsen har indspillet den. Det gjorde han på albummet Yummi Yummi, som udkom i 1988.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Ja så er den gal igen - denne gang mangler jeg teksten til ”Jeg vil ha en blå ballon”. Hvor finder jeg den og hvem har sunget den? På forhånd tak
Jan, Aabybro

Hej Jan
Jeg har fundet frem til en side, hvor hele teksten til sangen om den blå ballon findes, så prøv at besøge http://www.kandu.dk/spg75505.aspx. Selvom det ikke var ham selv der skrev nummeret, var det Jørgen Ingmann, der gjorde sangen Blå ballon berømt. På nogle plader står der endda Jørgen Ingmann & De Små Ingmænner.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej brevkasse
Hvad hedder forsangeren i popgruppen Smokie?
Hilsen Finn  

Hej Finn
Smokie har haft flere forsangere, siden de slog igennem i 1970'erne. Oprindeligt var det Chris Norman, der var forsanger i Smokie, men han forlod gruppen til fordel for en solokarriere, og hans efterfølger Alan Barton blev dræbt i en trafikulykke i 1995. I dag er det Mike Craft, der står ved mikrofonen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger  

Hej Tor
Jeg har længe gået med følgende linier fra en sang: ”En har mit hjerte, den anden har min ring. En giver mig kærlighed, den anden ingenting”. Jeg ved det ikke er meget, men jeg mener det er med Gustav Winckler.
Mvh John  

Hej John
Det er rigtigt nok en Winckler-sang, du har på hjernen - faktisk i mere end en forstand. Oprindeligt var det naturligvis Gustav Winckler, der indspillede En har mit hjerte, men hans søn Michael Winckler havde den faktisk også med på hyldestpladen Winckler synger Winckler i 2000.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
DR1 sendte i sommerferien sidste år et program der hed Planet X. Jeg kunne godt tænke mig, at vide, hvad programmets startmelodi hedder?
Hilsen Mads

Hej Mads
Da Planet X løb over skærmen, var det til tonerne af Mood One med John Barry. Han er mest kendt som musikeren og orkesterlederen, der skabte det oprindelige guitartema til James Bond-filmene. Mood One findes på pladen Betty Page Danger Girl Burlesque Music, der blandt andet samler temaer fra film og tv-serier. Du kan endda høre en bid af nummeret her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hey!
Jeg er leder af et gymnastikhold, og synes at sangen fra Anna Pihl TV2-serien var super fed, og vil bruge sangen i den anledning. Men jeg ved ikke hvad kunstneren hedder, kan i hjælpe mig?
Hilsen Louise

Hej Louise
Kunstneren – eller rettere kunstnerne – hedder Brinck og Maria Marcus. Brinck er dansker, og du kan høre mere fra ham på myspace.com/brinckmusic. Maria Marcus er svensker, og de to sangeres fælles tema til Anna Pihl hedder In the End I Started.
  Med venlig hilsen
Tor Bagger

 

Hej Tor
I en tv-reklame for Schulstads brød spilles en god melodi, "Quando, Quando". Hvem er sangeren?
På forhånd tak!
Tut

Hej Tut
Titlen på sangen fra reklamen for de italienske Schulstad-boller er Quando Quando Quando for at være helt præcis. Det er oprindeligt en italiensk sang fra starten af 1960'erne, men den er også indspillet utallige gange i en engelsk version. Den formentlig mest kendte udgave er med Engelbert Humperdinck, og det er også denne indspilning, der bruges i reklamen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Forleden så jeg en musikvideo med en sangerinde. Meget smægtende, indsmigrende, tilbagelænet stil. Desværre fik jeg kun fat i noget i stil med ”I told you, I am no good” eller "I told you I am troubel, and so???"(det må være omkvædet?). Det er ikke meget at gå efter, men jeg håber du kan hjælpe alligevel.
På forhånd tak
Charlotte Boesen

Hej Charlotte
Det er skam rigeligt med ledetråde, for sangerinden, du har hørt, er nemlig en af de mest omtalte i 2007. Amy Winehouse har hittet med såvel Rehab som You Know I'm No Good - og det er sidstnævnte, du tænker på. Begge sange findes på den meget roste CD Back to Black.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hey Tor
Lige et spørgsmål: Gruppen Century, som lavede The face in the mirrror, var den ikke dansk?
Med venlig hilsen
Bent

Hej Bent
Century kom ikke fra Danmark, men fra Tyskland, og gruppen faktisk stadig eksisterer - dog under et andet navn. Før de blev lanceret som Century, kaldte de sig Kleebatt, og det navn er de gået tilbage til. Nummeret Face in the Mirror kan være svært at opspore, men findes dog på CD'en Alletiders Alfa, som den randrusianske radiostation Radio Alfa har udsendt.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
DR1 sendte i sommerferien sidste år et program der hed Planet X. Jeg kunne godt tænke mig, at vide, hvad programmets startmelodi hedder?
Hilsen Mads

Hej Mads
Da Planet X løb over skærmen, var det til tonerne af Mood One med John Barry. Han er mest kendt som musikeren og orkesterlederen, der skabte det oprindelige guitartema til James Bond-filmene. Mood One findes på pladen Betty Page Danger Girl Burlesque Music, der blandt andet samler temaer fra film og tv-serier. Du kan endda høre en bid af nummeret her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Musikbrevkassen
Jeg håber bagsiden kan hjælpe mig med et stort ønske, at oplyse hvad det er for musik, der spilles i TV-udsendelsen ”Forsvundne danskere”.
Venlig hilsen
Aase Jensen

Kære Aase
Udsendelsesrækken på DR1 har kørt over flere omgange, så musikken kan være ændret undervejs. Men det meget rørende tema, der i hvert fald i en periode har været brugt som intromusik, er Irish Boy med Mark Knopfler, kendt fra gruppen Dire Straits. Irish Boy er egentlig skrevet til filmen Cal, men er siden brugt i flere forskellige sammenhænge.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg kan mindes at jeg for en del år tilbage så et juleshow med Natalie Cole i tv. Tror det hed noget med Untraditional traditional christmas show. Og Elmo fra Sesame street var også med. Jeg har forsøgt at finde ud af om det er muligt at købe dette show på dvd. Kan du hjælpe med det??
Venlig hilsen
Lone

Hej Lone
Det var i 1994, at Natalie Cole lavede sit Natalie Cole's Untraditional Christmas, som desværre tilsyneladende ikke findes på DVD. Du kan dog måske have glæde af at vide, at showet blev til i anledning af hendes juleplade Holly & Ivy. Det vil sige, at du her kan finde Natalie Coles fortolkninger af mange af de julesange fra tv-showet - men du skal nu nok ikke regne med at møde Elmo fra børneserien Sesame Street samme sted...
Med venlig hilsen
Tor

Hej Tor
Kan du ikke godt fortælle mig, hvem der har komponeret operetten Farinelli? På forhånd tak Jens i Thailand.

Hej Jens
Det er Emil Resen, der har skrevet musikken til operetten Farinelli, mens historien er en bearbejdning af et fransk lystspil af samme navn, og det var i rollen som Farinelli, at Poul Bundgaard fik sit store gennembrud i 1961. Farinelli var en af de mest berømte italienske operasangere i 1700-tallet
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg skriver, fordi jeg vil høre, om du ved, om Lars H.U.G. har en e-mailadresse, som man kan skrive til?
M.v.h.
Birgitte Nielsen

Hej Birgitte
Lars H.U.G. har altid været kendt som en af de mest sky stjerner i dansk musik, og det er derfor ikke ligetil at komme i kontakt med ham. Han er tilknyttet pladeselskabet EMI Medley, som derfor er den mest naturlige indgang til ham - uden at jeg dog tør love, at det giver pote, når det er netop H.U.G., det handler om.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Jeg søger teksten til Peter Bellis "Tapre Bjørn" (eller er det "Tapre Ørn"?). Jeg har søgt flere steder uden at finde den - måske kan du hjælpe.
Ole

Kære Ole
Peter Bellis udgave af Tapre Ørn er fra 1969, men som du måske selv har opdaget, er det svært at opdrive en nodebog med teksten til sangen. Det kan også volde problemer at fremskaffe Peter Bellis indspilning, så måske kan du have glæde af at vide, at nummeret oprindelig er fra 1960 med Four Jacks. Deres version er derfor med på den CD-boks, de udgav sidste år, som kan købes eller lånes via biblioteket. Og så kan det ikke tage lang tid, før du har lyttet teksten af.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Vi har et stort problem som vi håber du kan hjælpe os med. Vi er ved at lave sang til et familiemedlem som bor på Ranunkelvej og vil gerne bruge en noget fra en gammel sang, som vi desværre ikke ved så meget om. Vi kan faktisk kun huske en linie som lyder sådan: ”Hos den gamle marskandiser på hjørnet af Ranunkelvej”. Håber virkelig du kan hjælpe os.
Med venlig hilsen Festsangs-holdet  

Hej Festsangs-holdet
Det var Keld Heick, der i 1972 indspillede Der' en gammel marskandiser på hjørnet af Ranunkelvej, der i den originale udgave hedder There's a Pawnshop On a Corner in Pittsburgh Pennsylvania. Ifølge bibliotek.dk kan I være heldige at kunne bestille den hjem på grammofonplade, ligesom den findes i nodebogen Violin & Harmonika Album 82. Held og lykke med skriblerierne...
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Der er en ny popsang, som bliver spillet i radioen nogle gange (det er en mand, der synger). I omkvædet synger han ”Hende som du går og minder om”, men selvom jeg har søgt på denne tekst, har jeg ikke fundet ud af hvem det er. Kan du hjælpe mig, tak?
L.

Hej L.
Ja, det skulle jeg mene, for jeg vil faktisk tro, at det er den forkerte tekst, du søger efter. Jeg tror nemlig helt bestemt, at det er nummeret Spil for galleriet med duoen Nordstrøm, du har hørt, og her lyder den første del af omkvædet ”Himlen, som du går og minder om, er meget lysere, end før du kom”. Sangen findes på pladen Dagdrømmer, der også indeholder gennembrudshittet Berlin.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg hørte forleden en sang, der af en eller anden grund fik mig til at tænke på en gammel sang med Shubidua. Det er noget med, at ”oppe i Sverige har de masser af træer de laver tændstikker af”. Det er lidt fjollet og betydningsløst, men det generer mig bare, at jeg ikke kan huske, hvad den hedder?
Johan L.

Hej Johan
Det må være Shu-bi-duas bidrag til Barsebäck-debatten, du tænker på, for den starter med ordene ”Oppe i Sverige har de masser af grantræer, og dem laver de tændstikker af, men når det bli'r koldt, og stikken er solgt, så bruger de atomer”. Nummeret var med på Shu-bi-dua 6 i 1979.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg er lidt på bar bund, så jeg håber du kan hjælpe. Jeg går nogen gange og nynner en sang, som jeg ikke har hørt i mange år. Den er måske fra slutningen af 80'erne eller starten af 90'erne. Det eneste jeg nogenlunde kan huske er ”some people have money in the bank” og ”some have trust in the guitar”. Jeg vil blive glad, hvis du kan give et bud.
Med kærlig hilsen
Sonja

Hej Sonja
Det må være nummer med den svenske sanger Stefan Andersson, der har bidt sig fast i din hukommelse. I hans hit Catch the Moon fra 1992 lyder sidste del af omkvædet ” Some put their money in the bank, some put their faith in the stars, some put the trust in the guitar”. Stefan Andersson deltog i øvrigt i det svenske Melodi Grand Prix tidligere i år.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg har desperat søgt efter en sangtekst som jeg mener Gustav Winckler har skrevet: Fest i gaden. Jeg mangler desperat teksten, og håber du kan hjælpe mig. På forhånd tak.
MVH
Erik Sørensen

Hej Erik
Gustav Winckler stod rigtigt nok bag Fest i gaden, som Katy Bødtger indspillede - ligesom hun med Wincklers hjælp fik stor succes med sangen Så går vi til enkebal. Jeg kan på bibliotek.dk se, at der i nodebogen Hit-paraden findes en sang med titlen Fest i gaden. Mon ikke det er den sang – og den tekst – du søger...
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg ville høre om du vidste hvor man kunne sende Thomas Helmig et fanbrev, eller om han har en hjemmeside mm..?
Søs

Hej Søs
Det med hjemmesiden er såmænd ikke så kryptisk endda. Hans officielle side hedder thomashelmig.dk, men lad mig i samme ombæring anbefale thomas-helmig.dk, som er Danmarks ældste fanside på nettet. Det er her de rigtige Helmig-fans mødes for at udveksle koncertfotos, læse nyheder osv. Hvis du vil skrive til Thomas, er det lettest at gøre via hans pladeselskab: Sony BMG, att. Thomas Helmig, Vognmagergade 7, 6. sal, 1120 København K.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg kan ikke huske hvem som lavede en slowversion af Jailhouse rock sidst i 1970erne - versionen blev vistnok kaldt Lets rock, håber du kan hjælpe.
Med venlig hilsen Jens

Hej Jens
Jeg er en anelse usikker med hensyn til den langsomme version af Jailhouse Rock, men jeg har dog et bud. Jeff Beck indspillede nemlig Jailhouse Rock på pladen Beck-Ola i 1969. Man kan diskutere, hvornår en indspilning er decideret ”slow”, men Jeff Becks version har så afgjort en mere tilbagelænet rockrytme end den traditionelle Jailhouse Rock med Elvis Presley. Du kan høre en bid af den her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har lige hørt en ny udgave af en gammel Anne Linnet sang. Den hvor hun synger ”du har jo ikke noget tøj på” (tror måske den hedder ”Går og glor på vinduer”). Den var vildt fed. Ved du hvem der har lavet den?
K.L.

Hej K.L.
Ja, jeg synes også, at den nye udgave af Glor på vinduer er ganske vellykket. På mange måder lyder den som originalen med Anne Linnet-gruppen Marquis de Sade fra 1983, men den virker alligevel helt moderne. Det er soul- og R'n'B-sangerinden Szhirley, der har udgivet den, og du kan blandt andet høre den på myspace.com/szhirley5.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg ved ikke hvornår nummeret They are comming to take me away, der er sunget af DR.demento er udgivet, men det undrer mig at min far der er omkring 50 siger at han kender det fra sin barndom. Det er ikke den slags musik jeg hører mest, da smagen mest falder på metal. Dog er nummeret ret specielt og jeg vil gerne vide hvornår det er skrevet og om DR.demento havde nogen speciel grund til det.
Venlig hilsen
Martin

Hej Martin
Helt præcist hedder sangen faktisk They're Coming To Take Me Away Ha-haaa, og da den er fra 1966, er det ikke så sært, at din far kan huske den. Det var studieteknikeren Jerry Samuels, der på en blanding af en skotsk melodi, lydmanipuleringsudstyr og lidt for meget hash fik idéen. Han udgav den under navnet Napoleon XIV, men fik dog hjælp af sin ven Barry Hansen, der også gik under navnet Dr. Demento.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Radioen spiller nogle gange en dansk rapgruppe med et gammel omkvæd, der lyder ”lommen fuld af guld”. Hvem er det?
På forhånd tak
G.

Hej G.
Det er hiphop-trioen Torrpedorr, der for tiden gør sig bemærket med den sjove Lommen fuld af guld. Musikken er blandt andet konstrueret af et brudstykke fra en tysk børnesang og en melodistump fra et kassettebånd med Johnny Reimar, som det gamle Privatbanken engang udsendte til deres Juniorkonto-kunder.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Du har før hjulpet os, så vi håber du kan spore en melodi for os igen. På TV 2 Radio har Kasper Christensen en udsendelse som hedder Kongen af Danmark. I starten af udsendelsen snakker Kasper og Co ind over et gammelt instrumentalt nummer. Hvad hedder det nummer?
Med venlig hilsen
Inge-Lise Thomsen  

Hej Inge-Lise
"Kongen af Danmark" starter altid til tonerne af Bongo Rock med The Incredible Bongo Band, og det er faktisk ikke første gang, Casper Christensen benytter sig af det stykke musik. For nogle år siden lavede han og Frank Hvam serien Alfabetridderne, der blandt andet kørte på ANR Hit FM - og her blev præcis samme stykke musik faktisk også brugt som intromelodi.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min kæreste mener at hun i radioen har hørt musikken fra Aftenshowet på DR, som en hel sang (altså ikke bare instrumental som i tv). Jeg vil gerne prøve at finde den til hende, men jeg ved virkelig ikke noget om hvem den er med?? Kan du hjælpe?
K.O.

Hej K.O.
Ja, det kan jeg heldigvis. Det er gruppen The Loft, der står bag den iørefaldende intromusik fra Aftenshowet. Det var dem, der for et par år siden også vakte opmærksomhed ved at bruge temaet fra Kim Larsens Midt om natten til deres City of Dreams. Når man hører Aftenshowet-sangen i den ”rigtige” version, hedder den Flaming Lips og vil være med på den plade, der snart udkommer.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har længe undret mig over et nummer jeg hørte for mange år siden i tv-serien Beverly Hills 90210. Det eneste jeg kan fortælle er, at nummeret blev spillet i det allerførste afsnit, også kaldet pilot-afsnittet, da Brandon er ude at køre på motorcykel med sin nye kæreste som vist hed Marianne. Det er lidt svært at høre hvad kvinden synger, men det kunne lyde som ”I´ll be near to you”. Håber du kan hjælpe mig selvom det er en stor udfordring.
Venlig hilsen
Jonas

Hej Jonas
Ja, en stor udfordring og derfor interessant at kaste sig over. I det allerførste afsnit bruges et nummer, der hedder Clear to You med gruppen The Innocence Mission. Heri synges "When it's clear to you, I'll be near to you", så mon ikke vi har fundet din motorcykelsang (se teksten her)? Den findes på pladen The Innocence Mission fra 1989, men om den er til at hjemskaffe, tør jeg ikke love...
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Kan du evt. hjælpe med at finde ud af hvem der sang en sang hvori ordene "kun en lille serenade" forekommer. Den kunne evt. hedde "En lille serenade" og er vist oversat fra italiensk. Vi har flere bud fra Helle Wilke og Birthe Wilke til Raquel Rastenni som vist nok sang duet med en mand? På forhånd tak!
Linda Milton

Hej Linda
I stedet for Wilke og Rastenni vil jeg hellere lede jer på sporet af Lise Reinau, der indspillede et nummer med titlen Lille Serenade sammen med Poul Reinaus Kvartet. Lille Serenade bruges stadig den dag i dag visse steder, når der skal danses cha-cha-cha. Både Raquel Rastenni og Grete Klitgaard har dog også indsunget nummeret Elisabeth Serenade, men det er nok ikke denne, I søger.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg vil blive meget glad, hvis du kan hjælpe mig med teksten til "Hjerter af honning", og lidt oplysninger om sangerinden. Jeg har kunnet finde ud af, at hun hedder Mette, og har sunget sangen i 1972, men mere synes jeg ikke jeg kan finde. På forhånd 1000 tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Else Madsen

Hej Else
Jeg kan ikke på stående fod opremse hele teksten til Hjerter af honning, men jeg ved, at du kan finde den på biblioteket i Imudico's Melodibog 44. Mette, der også havde succes med Slabadubadelle, hed underligt nok Dorthe i virkeligheden, og i 80'erne dukkede hun op igen, dels under navnet Danielle Deneuve og dels med gruppen Gim-mix. Så vidt jeg har kigget opspore (se mere her), arbejder Dorthe/Mette/Danielle i dag som social- og sundhedsarbejder.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg mener at have hørt musik fra et album med en klaverspillende sangerinde, der hedder Shi Coltrane. Det var ca. 1970 til 1975. Jeg kan ikke finde noget om hende på nettet, kan du hjælpe mig? På forhånd tak.
Lars Øxenholt

Hej Lars
Ja, det kan jeg godt, for det må være Chi Coltrane, du kan huske. Hun slog igennem i 1972 - især i USA - med nummeret Thunder and Lightning og debutalbummet, der blot hed Chi Coltrane. Helt op til 90'erne har hun af og til udsendt en plade, men af mange forskellige årsager blev hun aldrig den store stjerne, det ellers tydede på i starten af karrieren. Du kan læse mere om Chi og se en liste over hendes udgivelser her samt lytte til brudstykker af hendes største succeser her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Min kære bedstemor er lige død. Min bedstefar siger at min bedstemor engang i fjernsynet har set noget af Tommy Seebachs begravelse, hvor Dario Campeotto sang. Hun har tit snakket om at det var sådan en smuk sang. Vi ved ikke om det er en salme. Tror du, du har mulighed for at hjælpe? Det er lidt en hastesag.
Venlig hilsen
A.L.  

Kære A.L.
Lad mig først og fremmest kondolere, men hvor er det dejligt at høre, at du står på pinde for at give din bedstemor en afsked, hun ville sætte pris på. Jeg kan huske, at der ved Tommy Seebachs begravelse blev fremført en smuk udgave af hans sang Du' det dejligste, som Ivan Pedersen for øvrigt har skrevet teksten til. Der kan meget vel være blevet sunget andre sange eller salmer af Dario Campeotto ved begravelsen, så om det virkelig er denne sang, din bedstemor holdt af, har jeg naturligvis svært ved at vide. Du kan høre to forskellige bidder af sangen her og her (og så kan din bedstefar måske huske, om det var den sang? Noderne til sangen findes blandt andet i nodebogen "Tommy Seebach: Sangbog".
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hei Tor!
Leter etter en sang jeg hørte for mange år siden. Texten starter med “She was a daddys girl with a mammys smile countryboys dream, she was a lovers child”. Denne sangen er rett og slett nydelig og jeg skulle så gjerne hatt den. På forhånd hjertelig takk for hjelpa.
Mvh. Solveig 

Kære Solveig
Hvis du virkelig har savnet denne sang, er jeg glad for at kunne hjælpe dig. Nummeret hedder "Too Many Heartaches in Paradise" og blev oprindeligt udsendt af gruppen Pure Prairie League i 1980 (hør et klip). To år senere indspillede Nitty Gritty Dirt Band. Det var på albummet Let's Go, som desværre nok kan blive svært at skaffe i dag, og jeg har ikke kunnet finde den på de Greatest Hits-plader, Nitty Gritty Dirt Band har udgivet.
Med venlig hilsen
Tor Bagger  

Hej!
Jeg hørte på et tidspunkt Pavarotti synge med på et nummer, som jeg troede var ”The storybook love” af Mark Knopfler. Men nummeret hed noget med ”Holy Madonna”, og jeg har ikke kunnet finde det igen. Findes der en cd, hvor Pavarotti synger til den melodi?
Med venlig hilsen
Michael S. Nielsen  

Hej Michael
Pavarotti har været gæst på et hav af CD'er, og det kan derfor være lidt af en jungle af gå på jagt i. Jeg vil dog gøre et forsøg alligevel... Mit umiddelbare bud er nemlig, at det er sangen Holy Mother, du har i tankerne, og at det ikke er Mark Knopfler, men Eric Clapton der er indblandet. Clapton indspillede oprindeligt selv Holy Mother på pladen August i 1986, men ti år senere indspillede Clapton og Pavarotti den i fællesskab på støttepladen "Pavarotti & Friends for War Childs" (hør en bid). Du kan også se deres fælles liveudgave på YouTube.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min kæreste ser altid Anna Pihl på TV2 (men jeg lader være, fordi det er lige plat nok til mig). Men jeg er blevet ret vild med titelmelodien, hvem er den med og hvad hedder den egentlig?
På forhånd tak
Chr.

Hej Chr.
Sangen hedder In the End I Started og er med den danske sanger Brinck og den svenske sangerinde Maria Marcus. De er begge relativt ubeskrevne blade i musikbranchen, men mon ikke Anna Pihl-melodien allerede har banet vej for god opmærksomhed omkring kommende udgivelser fra hver af dem.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg håber du kan hjælpe mig, vi er nogle stykker på mit arbejde som diskuterer hvem der lavede "Stik mig en øl ellers slår jeg flik-flak". Vi kan kun huske at det var en reklame for bryggeriet Thor.
Mvh Mads Dencker, Sæby

Hej Mads & Co.
Jo, jeg kan godt hjælpe – for med mit fornavn har jeg måttet lægge øre til mange variationer af den sang gennem årene... Jeg er ret sikker på, at det var en hyldestsang til det randrusianske bryggeri i højere grad end en decideret reklame, så i den forstand fik Thor masser af gratis opmærksomhed. Det var Carl-Petter, der indspillede "Stik mig en øl".
Med venlig hilsen
Stik mig en Bagger

Hej Tor!
Kim Larsen og brødrene Lund Madsens dejlige melodi Avenuen med Trine Dyrholm kan jeg slet ikke få ud af hovedet. Jeg har lært mig teksten udenad, undtagen eet ord. Hvad er det for en slags habit, hun slentrer afsted i? I min høje alder er det nok ikke lige modetøj og mærkevarer, jeg er bedst til.
Venlig hilsen
Hanne Østergaard

Hej Hanne
Det er en Hugo Boss-habit, hun slentrer afsted i. Og som en lille serviceoplysning kan jeg fortælle, at Hugo Boss er et herretøjmærke, som kræver, at du har tegnebogen i orden… Som du kan se herunder, er du ikke den eneste, der har grublet over Avenuen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Trine Dyrholm synger på fremragende vis Avenuen. Musikken angives til at være lavet af Kim Larsen. Stor var min forbavselse, da jeg afspillede en af mine gamle singler med The Danish Sharks fra 1963. Melodien Little Dipper Slop lyder fuldstændig identisk med den angivne Kim Larsen melodi. Hvordan hænger det sammen?
Med venlig hilsen
Bent Ovesen

Hej Bent
Jeg kender ikke selv Danish Sharks-sangen, så jeg tør ikke helt forholde mig til din "anklage". Det sker dog nogle gange, at sange lyder ens. I 1987 udgav Kim Larsen singlen Vend Kajakken, der på B-siden indeholdt Sælhundens Sang, som han troede, han havde skrevet alene. Han havde - ubevidst - lænet sig kraftigt op ad Se det summer af sol over engen. Måske er noget lignende sket med Avenuen?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg er vokset op med den smukke sang ”En kold og stormfuld vinternat”, som i sin tid blev sunget af Grethe Klitgaard. Jeg ved, at Gustav Winckler har indspillet den, men den version er jeg ikke så varm på. Ved du evt. om man kan købe sangen med Grethe Klitgaard, og hvor? Jeg håber virkelig, at du kan hjælpe mig, da sangen betyder meget for mig.
Mvh. Charlotte Hassingboe  

Hej Charlotte
Du kan få Gustav Wincklers version af En kold og stormfuld vinternat på opsamlings-CD'en Lidt go' musik, men der findes ikke mange CD-udgivelser med Grethe Klitgaard. Det er jo desværre ikke alle gamle LP'er, der er genudgivet, og de Grethe Klitgaard-udgivelser, der findes, indeholder - så vidt jeg har kunnet opspore - ikke denne sang.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Musikbrevkassen
For en del år siden, var sangen Amazing Greas, en meget populær sang. Hvem sang den, og findes der en tekst på dansk, og hvad er historien bag sangen?
Med venlig hilsen
Evald Ulvmose 

Hej Evald
Amazing Grace stammer helt tilbage fra 1700-tallet, hvor John Newton skrev den oprindelige tekst. Han arbejdede på et slaveskib, som under et voldsomt uvejr var tæt på at synke. Han bad Gud om nåde og skrev senere Amazing Grace om sin frelse. Flere forskellige melodier er blevet brugt til Newtons tekst, men det, der i dag opfattes som ”den rigtige” Amazing Graze, er en gammel skotsk eller irsk folkemelodi. Derfor høres melodien også ofte på sækkepiber. Mange kunstnere har indspillet Amazing Graze, og en af de mest kendte udgaver er Judy Collins' fra 1970, men jeg har ikke kendskab til, at forsøget også skulle være gjort på dansk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Tor
Er det muligt at opstøve tv-2 megamix på cd, mixet af Sannie x fra firserne?
Keld Madsen

Hej Keld
Jeg kan godt huske tv2-mixet fra dengang, der for alvor var megamix til. Det var rigtigt nok svenske Sanny X, der flettede de største tv2-hits sammen til et Be-Bab Megamix i 1985, hvor den blev udgivet som B-side til singlen Rigtige mænd. Men den er desværre aldrig udkommet på CD - og det er vi flere tv2-fans, der ærgrer os over.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Det er måske et lidt langt ude spørgsmål, men jeg prøver alligevel, for jeg har set dig hjælpe andre. Det er en gammel sang (sidst i halvfjerserne, først i firserne?), hvor omkvædet er noget med ”sail away sister, muy heart is always with you”, eller noget i den stil. Har du et bud, for det er mange år siden, jeg har hørt den sidst..?
Kærlig hilsen
Christian

Hej Christian
Ja, mon ikke jeg kan opstøve sangen til dig… Jeg tror helt bestemt, det er den gamle Queen-sang Sail Away Sweet Sister, du kan huske. Grunden til, at du ikke automatisk husker den som en Queen-sang, er måske, at det er guitarist Brian May, der står ved mikrofonen det meste af tiden, mens Freddie Mercury er henvist til klaveret. Sail Away Sweet Sister udkom på albummet The Game i 1980.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Min hund er desværre slem til at gø, når vi kører forbi en anden hund - een gang gøede han dog ikke, men jeg tænkte, at det nok var rent tilfældigt - og så begyndte jeg at synge: "Det var forår, solen skinned', og jeg husker, at fugle sang, da jeg mødte dig første gang, rent tilfældigt”. Siden har jeg forgæves forsøgt at finde ud af, hvor jeg kender den sang fra, hvem der har sunget den, hvor og hvornår (jeg er over 80 år, så den kan være meget gammel).
På forhånd tak og med venlig hilsen
Aase Holst, Sæby

Kære Aase
Sangen er en del ældre end mig, men jeg tror alligevel, jeg har fået opsporet den. Rent tilfældigt er tilsyneladende fra 1939 med melodi af filmkomponisten Jim Barry og tekst af Sven Rye. Der findes flere indspilninger af Rent tilfældigt fra dengang, blandt andet med Anker Skjoldborgs Danseorkester og Louis Preils Danseorkester. Man kan sågar opspore en version med Elsa Sigfuss & Leo Mathisens Orkester.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Der er et nyt nummer, som blir spillet en del for tiden. Det er reggea og Peter AG synger med i nummeret. Det er alle tiders glade nummer men hvem er det? Håber du kan svare.
Chris

Hej Chris
Det glade reggaeband bag den glade sang hedder BliGlad. Ud over Peter A.G. er Master Fatman også med på sangen, du har hørt, som er titelnummeret fra deres debutalbum Kærlighed til folket.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg er en årgang 55, tilbragte megen tid ved spolebåndoptageren og havde der én sang som hed "Song of Job", jeg husker kun at det var et meget langt nummer. Er du manden der kan knække nødden - så tar jeg hatten af for dig...
Lene fra Hobro

Hej Lene
Jeg gør gerne forsøget - og så må du selv vurdere, hvad du gør med din hat. I 1970 udsendte det britiske band Seatrain albummet af samme navn, hvor de fik hjalp af Beatles-produceren George Martin. Song of Job findes på denne plade, og nummeret er ca. 6 minutter, hvilket må siges at være noget over gennemsnittet - specielt dengang.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Der bliver spillet en sang en del i radioen for tiden, og jeg er helt vild med den. Den er rigtig frisk, og der er både en mand og en kvinde der synger. I omkvædet er det bla. ”We live on fascination, woh-oh woh-oh”. Hvem er den med?
Venlig hilsen
Stine M.

Hej Stine
Det er helt sikkert det unge Silkeborg-band Alphabeat med sangen Fascination, du har hørt. Alphabeat vandt i 2004 LiveContest (en nyere udgave af DM i Rock), og deres debutalbum udkommer 5. marts.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg har engang hørt en nydelig jazzindspilning af "Der er et yndigt land". Aner ikke af hvem. Findes en sådan på CD?
Venlig hilsen
Aage Jensen, Oklahoma

Hej Aage
Mon ikke det er Papa Bue, du har i tankerne, når du søger en jazzudgave af nationalmelodien. I 1986 udsendte de op til VM i fodbold singlepladen Vi er på vej til Mexico. B-siden af singlen var netop Der er et yndigt land, og denne indspilning findes også på LP'erne Papa Bue and his Viking Jazz Band Jubilæum og Vi er på vej til Mexico. Desværre har jeg ikke kunnet opstøve en CD med netop denne indspilning på (se diskografi her).
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg ved ikke om det bare er mig der husker forkert, men jeg syntes altså helt bestemt at indledningen i Davis Bowies "Knock On Wood", det der specielle guitarriff, går igen i en anden sang, men med hvem? Husker jeg bare helt galt?
På forhånd tak
Karen, Farsø

Hej Karen
Med det kendskab jeg har til David Bowies version af Knock On Wood, lægger den sig relativt tæt op ad den originale version fra 1967 med Eddie Floyd. Senere blev den også en discosucces med Amii Stewart. Så måske bliver du måske bare ”snydt” af, at sangen er kendt på andre måder og med andre kunstnere end blot David Bowie.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Jeg prøver at finde teksten til "Overalt på vor jord" sunget af Poul Bundgaard, men kan ikke finde den. Det er jo oprindeligt en Verdi sang, har du nogle ideer til hvor jeg kan finde teksten?
Med venlig hilsen
Joan Strøm

Hej Joan
Det er rigtigt nok en melodi af Verdi, som Poul Bundgaard gjorde populær med en dansk tekst i 1973 - endda en tekst skrevet af Preben Kaas med udgangspunkt i Überall auf der Welt. Det er ofte muligt at bestille noder og sangtekster hjem via biblioteket, og Overalt på vor jord findes i nodebogen Dacapo nr. 50. Du kan også købe sangen digitalt på blandt andet musik.tdconline.dk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Da jeg ser, du løser mange problemer for folk, der har glemt ting, håber jeg hermed, du kan hjælpe mig med at finde ud af, hvilken gruppe i 70-eller 80-erne, som havde specialiseret sig i at spille Abba-numre i country-stil. Jeg kender kun et, som hedder "Please change your mind", men kan altså ikke komme på, hvad gruppen hedder, kan du?
På forhånd tak!
Eigil Nielsen

Hej Eigil
Mon ikke du tænker på Nashville Train, der i 1977 udsendte Play ABBA Our Way med countryudgaver af blandt andre Honey Honey, Fernando og Waterloo. Please Don't Change Your Mind er en af de sjældnere ABBA-sange, men den blev brugt i begyndelsen af filmen ABBA The Movie. To af medlemmerne i Nashville Train arbejdede i øvrigt som studiemusikere for ABBA.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Mit spørgsmål er en sang med hooklinen der lyder lidt som: ”Hey mister mister, dont touch my sister, touch me”. Jeg tror den er fra 70erne eller 80erne.
På forhånd tak
Jens Laursen

Hej Jens
Jeg kan ikke huske det præcise årstal for den sang, du spørger til, men jeg mener, at den er fra 1978 eller 1979. Det var Sahara, der udsendte den mærkværdige, discoagtige sang, der blot hed Mister Mister. Og hvis jeg ikke tager fejl, bestod teksten udelukkende af ordene "Hey mister mister don't touch my sister, hey mister mister, touch me".
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Kan du hjælpe mig med en melodien "let together yea yea " det er et gammel hit fra 60'erne tror jeg nok. Hvem har lavet den og hvor kan man finde den?
Med venlig hilsen
Stanley

 

Hej Stanley
Spørgsmålet herover kunne også læses i sidste uge, og før jeg fik set mig om, var min postkasse fuld af venlige e-mails, der alle føjede ét nyt navn til mine egne svarforslag. Det ser ud til, at Stanley skal på jagt efter en gammel sang, som barnestjernen Hayley Mills udgav i starten af 1960'erne. Dengang spillede hun dobbeltrollen som et tvillingepar i filmen Forældrefælden, og heri sang hun blandt andet Let's Get Together. Her en bid af den her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Herhjemme er vi kommet op og diskutere om sangen California Blue. Vi kender den med flere sangere/grupper, allerbedst Roy Orbison. Men vi er i tvivl om det er ham der har lavet den fra starten?
K+T

Hej K+T
Jo, der var skam Roy Orbison selv, der lancerede California Blue. Han har endda også været med til at skrive den i samarbejde med vennerne fra bandet Traveling Wilburys, Jeff Lynne og Tom Petty. California Blue udkom oprindeligt på albummet Mystery Girl i 1989, men findes også på flere af Roy Orbisons opsamlingsplader.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har melodien ”Gør mig lykkelig” på CD'en med Kim Larsen og Bellami. Men jeg mener også, at Kim Larsen har sunget den sammen med Mats Ronander. Ved du om denne duet kan fås på CD? Jeg har spurgt efter den nogle steder, men de mener ikke, den kan fås. Det undrer mig, da jeg har hørt den mange gange i radioen. Håber du kan hjælpe mig.
Med venlig hilsen
Dorrit Jensen  

Hej Dorrit
Ja, naturligvis kan den fås på CD - også selvom den dansk/svenske duet ikke findes på Kim Larsens egne plader. Mats Ronander havde bedt Kim Larsen om lov til at oversætte sangen, og Larsens eneste betingelse var, at han selv måtte være med. Duetten, der hedder Gör mej lycklig nu, findes på Mats Ronander-pladen Himlen Gråter för Elmore James og på hans opsamling Bästa.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Godt nytår og tak for spændende historier. Måske kan du også hjælpe mig. Efter rådhusklokkerne (nytårsaften, red.) viste TV2 et kor, der sang nogle danske sange, bl.a. Vær velkommen og Der er et yndigt land. Det var en spændende måde at synge de gamle sange, syntes jeg. Hvem var de, ved du det?
Hilsen
K.I.

Hej K.I.
Godt nytår – og selv tak. Det var gospelkoret Mercy, der sang nytåret ind på TV2. Tv-optagelserne er lavet under Kronborg, og selvom Mercy blandt andet har udgivet en jule-CD, er det desværre uden de danske nytårssange.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Den 21/12 så og hørte jeg "Julehilsen til Grønland" på DR1 med megen dejlig musik og sang. Det sidste nummer var en grønlandsk salme med mange vers sunget af Avaat-koret. Mens den blev sunget, stod alle tilhørerne op. Desværre fik jeg ikke fat på salmens titel.
Venlig hilsen
Hanne Østergaard

Hej Hanne
Efter en smule detektivarbejde lykkedes det mig at støve navnet på salmen op. Sangen er en slags uofficiel nationalhymne for Grønland, og Guuterput, som den hedder, afslutter alle grønlandske julegudstjenester og kirkekoncerter i december, hvor alle i salen rejser sig. Guuterput betyder ”Til vor Gud” og melodien kan høres på det grønlandske postvæsens hjemmeside, www.stamps.gl, fordi det grønlandske julemærke i 2006 var dekoreret med noderne til sangen. Guuterput blev valgt på grund af dens julebudskab om glæde, fred og frelse. Nummeret findes også på Familien Lumholts CD, som bl.a. kan købes her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Da jeg var barn så jeg en tegnefilm om en lille dreng som laver en snemand som bliver levende om natten. Filmen hedder Snemanden (The snowman af Raymond Briggs). I filmen er der en scene hvor drengen flyver med snemanden i luften. Der bliver sunget en sang i scenen men hvad hedder sangen og kan man få den på CD? Jeg mener at Elaine Paige har indsunget den men har ikke kunnet finde den på hendes cd'er
Mvh. Torben  

Hej Torben
Jeg kan selvfølgelig ikke høre sangen for dit indre øre - men jeg ved, at der var en sang fra filmen The Snowman, der blev meget populær. Nummeret Walking in the Air blev sunget af Peter Auty, men flere andre kunstnere har også indspillet den, blandt andre Kenny Loggins, Cliff Richard og ja, Elaine Paige. Den version findes på hendes juleplade, der ganske enkelt hedder Christmas.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg så at du I sidste uge hjalp nogen med et væddemål fra en julefrokost. Vores er ikke et rigtigt væddemål, men til firmajulefrokosten hørte vi Mariah Careys julesang All I want for christmas is you. En af mine kolleger er sikker på at det er en genindspilning af en gammel sang. Hvad siger du?
Majken og kolleger

Hej Majken & Co.
Den korte version af svaret er ”Nej”. All I Want for Christmas er fra 1994, og Mariah Carey er den første kunstner, der har indspillet den. Hun har endda også selv været med til at skrive den – selvom den er så populær og iørefaldende, at man skulle tro, at man havde kendt den altid.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
I en af de nye reklamer for Den Danske bank bruger de et nummer, hvor der rappes. Det er blandt andet ”i know I can be what I wanna be”. Men hvem er det og er den udgivet?
Jeanne

Hej Jeanne
Ja, den er skam udgivet og var et hit for rapperen Nas i 2003. I Can, som den hedder, er delvist bygget over Beethoven-kompositionen Für Elise. Nas har selv fortalt, at hans mor kort før sin død opfordrede ham til at skrive en sang med gode budskaber til børn, og resultatet blev I Can.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Vi har et væddemål fra firmajulefrokosten i lørdags, og det er en del af aftalen at du skal afgøre det: Roxanne kender vi jo alle, men er den med Police (det mener jeg), eller har Sting også indspillet den alene?(det mener min chef) Det står en kasse julepils på højkant.
Med venlig hilsen
Laust

Hej Laust
Normalt ville man sige, at Roxanne naturligvis er med The Police, som jo udgav den i 1978, og så står du som vinder af væddemålet. Men din chef har egentlig ret, for Sting har også indspillet den alene. Den findes nemlig på hans liveplade All This Time. Må jeg ikke – også i julefredens navn – opfordre til, at I splejser om den kasse øl – men I partout skal have en afgørelse, vil jeg sige: Laust har ret i væddemålsspørgsmålet, men chefen er teknisk set væddemålsvinder.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Hvilken dansk sangerinde har først indspillet Que sera sera?
V.h. Gunner  

Hej Gunner
Jeg mener helt bestemt, at det var Birthe Wilke, der var først med en dansk version af Que Sera Sera. Det var allerede i 1956, samme år som Doris Day udsendte den internationalt kendte udgave af nummeret fra Alfred Hitchcock-filmen The Man Who Knew Too Much.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har gået et stykke tid med noget af en sang i hovedet, måske kan du hjælpe mig. Jeg har følgende tekst: "Med benstumper, kraniebrud, snitsår og chok, de sultne biler får aldrig nok, kød på bordet, kød på bordet igen".
På forhånd tak
John

Hej John
Det er da de særeste ting, man kan blive rodet ud i her i Musikbrevkassen - men heldigvis også et svar på dit spørgsmål. I 1974 udsendte Jan Monrad, kendt fra Monrad & Rislund, sammen med Mik og Tømrer-Claus en singleplade, der hed netop Kød på bordet igen. Det særprægede nummer findes også i en instrumentalversion på bonus-CD'en Monrad & Rislund Love Songs (ja, det hed den), der udkom sammen med CD'en Knepper De i 1996.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Da jeg ryddede jeg op fandt jeg nogen kærestebreve fra dengang jeg studerede i USA i 90/91. Min (daværende) amerikanske kæreste og mig havde en ”vores sang”, der var meget populær i den periode. Siden da tror jeg ikke jeg har hørt den, men nu har jeg den i hovedet igen. Det var noget med ”Becuase I love you, I'll here by your side”. Hvem var det egentlig?
Lisbeth H.

Hej Lisbeth
Den romantiske sang var også et hit i Danmark, men slet ikke i samme omfang, som den var i USA, mens I flettede fingre. Because I Love You (The Postman Song) var nr. 1 på singlelisten “overthere” i fire uger op til julen 1990. Sangeren hed Stevie B. – og selvom det netop er gået op for mig, at han faktisk har udgivet en plade så sent som i år, har han aldrig haft et hit, der kan måle sig med Because I Love You.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Hvem kan sove i Berlin? Jeg ved, at det er Nordstrøm, der har lavet den sang, og at inspirationen kommer fra Tom Kristensens digt "Nat i Berlin" fra 1921. Men hvem har tidligere sat musik til det oprindelige digt og indsunget det i en lækker udgave, hvor selve digtets opbygning skaber en tung rytme?
Dorte

Hej Dorte
Lydkunstneren Hans Sydow udgav i 1998 pladen Glimtvis, hvor han sammen med en DJ og en sanger satte musik til Tom Kristensen-tekster. Det er formentlig i deres rap-agtige version af Nat i Berlin, du har hørt om "Aaben Mund og krænget Grin, denne By er fuld af Syner, hvem kan sove i Berlin".
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej
Nu har jeg en gang i mellem set reklamer for fodbold på tv3 og der er en sang. Fuldstændig umulig at søge efter og i min jagt er jeg nu endt her :-) Det er en ung pige stemme som synger noget med ”I'll remember” ”favorite picture”, omkvædet er efterfølgende tekstløs nynnen som kendetegner nummeret. Jeg har desværre ikke flere clues end det. Håber det måske siger dig bare lidt om ikke andet.
Mvh Casper Pedersen

Hej Casper
Der er heller ikke brug for flere ledetråde til at løse mysteriet. Nummeret er fra Kenneth Bagers plade Fragments From a Space Cadet og hedder Fragment Two (The First Picture). Kvindestemmen er dog ikke så ung, som du tror. Den tilhører nemlig Julee Cruise, der først i 90'erne blev kendt for at synge temaet til tv-serien Twin Peaks.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
I går (lørdag) var jeg til George Michael-koncerten, det var den fedeste koncert jeg nogensinde har været til. I starten af koncerten (6. eller 7. sang tror jeg) spillede han et nummer, jeg aldrig har hørt før. Det var en ballade. Ved du hvad det var?
Fra Camilla

Hej Camilla
Jeg er gul og grøn af misundelse, for jeg var ikke selv til koncerten i Parken. Jeg har dog fundet en oversigt over de sange, han havde på repertoiret, og det må helt bestemt være The First Time I Ever Saw Your Face, du tænker på. Nummeret skrevet af Ewan MacColl i 1950'erne, men er nok bedst kendt i versionen med Roberta Flack først i 70'erne. George Michaels version findes på hans jazzplade Songs From the Last Century.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg synger aftensang for mine to elskede piger på 5 og 9 år. De har begge lyst hår og blå øjne. Da jeg var ung hørte jeg sangen med Shit og Chalou med Anne Linnet og co, ”Du er min datter med det lyse hår”. Jeg kan kun 1. vers, men vil gerne kunne synge dem i søvn med hele sangen. Kan du hjælpe mig med teksten til hele sangen.
Mange hilsner
Lone

Hej Lone
Jeg har eftersøgt teksten til Du er min datter på nettet og på bibliotekernes base over nodebøger, men uden resultat. Til gengæld kan du finde sangen – og dermed hele teksten – på deres album Shit & Chalou 2 fra 1977 og på gruppens opsamlingsplade 16 største succeser.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
I sidste weekend var jeg på en pub i København, hvor der var en engelsk/irsk musiker, der spillede. Det var kun ham og hans guitar, og min kammerat sagde, at det lød meget som originalen, men han kan ikke huske hvem den er med. Jeg tror aldrig jeg har hørt den før. Han sang blandt andet ”When I'm sad, she (et eller andet)” og ”Ride on little wing”. Kan du hjælpe?
Venlig hilsen
Jacob

Hej Jacob
Ja, det tror jeg godt, jeg kan. Det lyder helt klart som om, du har oplevet Jimi Hendrix's sang Little Wing. Den er fra 1968-pladen Axis Bold As Love, men findes også på flere Hendrix-opsamlinger.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har fulgt Fleetwood Mac i mange år og var meget glad for den plade de lavede for nogle år siden. Jeg tænker af og til på, om de måske udsender noget igen. Ved du noget om det?
Med venlig hilsen
P.E.

Hej P.E.
Der er desværre ikke nogen tegn på ny plade fra Fleetwood Mac lige i øjeblikket – ikke officielle meldinger og tilsyneladende heller ingen holdbare rygter. Til gengæld har gruppens mangeårige medlem Lindsey Buckingham tidligere på efteråret udsendt et nyt album. Måske kan det hjælpe lidt på abstinenserne?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor Bagger
Jeg er på jagt efter en sang, fra midten af firserne mener jeg. Jeg kan kun huske, at sangeren med en lidt speciel stemme i omkvædet synger: ”you little thief – you make me…” og så et eller andet, jeg ikke kan huske.
Med venlig hilsen
Christiane

Hej Christiane
Feargal Sharkey er navnet, du jager. Han er mest kendt for nummeret A Good Heart, men i 1986 udsendte han også You Little Thief. Og så er anden linje i omkvædet i øvrigt ”you let me love you”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg læste at du havde hjulpet en med noget fra en Queen-tekst, måske kan du også hjælpe mig. Jeg har hørt, at Angel of Harlem skulle handle om Billie Holiday, men det kan jeg ikke få til at passe helt med teksten. Ved du om det er rigtigt?
Mathias

Hej Mathias
Det er måske så meget sagt, at nummeret handler om Billie Holiday, men U2 har i hvert fald tilegnet Angel of Harlem til den gamle jazzsangerinde, der også kaldes Harlems engel. Generelt er nummeret en hyldest til den soul-, jazz- og bluesmusik, bandet hørte, mens de turnerede i USA, blandt andet på radiostationen WBLS, der også nævnes i teksten.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Tor Bagger
Jeg hader, når den slags sker, så jeg bliver nødt til at søge din hjælp: Jeg har en sang i hovedet, og jeg ved, at jeg ved, hvem den er med. Jeg kan bare ikke komme i tanke om navnet! Den hedder American Band og er fra slutningen af tresserne eller starten af halvfjerdserne.
På forhånd tak
Torben

Hej Torben
Hvis jeg nu siger Grand Funk, er der så en klokke, der ringer? Bandet, der i en periode hed Grand Funk Railroad, fik i 1973 deres vel nok største hit med We're an American Band, og mon ikke det er den, du tænker på.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
På et tidspunkt (for et års tid eller noget i den stil) hørte jeg jævnligt i radioen en sang, sunget af en dame (muligvis amerikansk), og en del af omkvædet var "breathe in, breathe out" eller "breathe out, breathe in". Jeg har forsøgt at søge på Google efter omkvædet, men jeg finder ikke noget der ligner - kan du fortælle mig hvem damen er og hvad sangen hedder?
På forhånd tak og med venlig hilsen
Henriette Christensen  

Hej Henriette
Jeg er så godt som 100 procent sikker på, at jeg ved hvilken sang, du tænker på. I 2005 fik den britiske sangerinde og pianist Lucie Silvas sit gennembrud med numrene What You're Made Of og Breathe In. Debutalbummet, du kan finde dem på, hedder endda også Breathe In. Du kan høre en bid af Breathe In på www.luciesilvas.com.
Med venlig hilsen
Tor Bagger  

Til Musikbrevkassen
Hvor kan jeg finde hele teksten til "Herren som skabte alt på jord"? En sang som Poul Bundgaard har sunget. Jeg har været på nettet, men har ikke været heldig at finde teksten der.
M.v.h. Lars  

Hej Lars
"Herren som skabte alt på jord" stammer fra operetten Farinelli. Det var i tv-udgaven af Farinelli i 1960, at Poul Bundgaard fik sit folkelige gennembrud i titelrollen. På dit lokale bibliotek kan du bestille både Farinelli-CD'er og nodebøger hjem. Her vil du også kunne finde teksten, der viser, at Herren "skabte vel også dette bord". Du kan også selv søge hjemmefra på Bibliotek.dk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor! Forleden hørte jeg nogle vers læst op. De skulle være fra en Schaufus-ballet, der hedder ”Havudsigt”, opført i Århus for nogle år siden. TV2 spillede live til forestillingen (har jeg ladet mig fortælle). Melodien hedder ”Under stjernerne”. Hvad hedder CD'en?
Venlig hilsen Hanne

Hej Hanne
I 1999 arbejdede TV2, Radiounderholdningsorkestret og Peter Schaufuss' dansere ved festugen i Århus sammen om en forestillingen "Manden der ønskede sig en havudsigt". Det blev der også et meget flot og utraditionelt livealbum ud af – og det er ikke kun min indre TV2-fan, der taler her. "Manden der ønskede sig en havudsigt" indeholder 16 kendte og mindre kendte TV2-sange, heriblandt Under Stjernerne, der oprindeligt er fra pladen Kys Bruden.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg ser Nynne på Tv3 om mandagen og er blevet lidt vild med titelmelodien. Er det Alberte der synger? Eller hvem?
Med kærlig hilsen
Lisbeth

Hej Lisbeth
Nej, det er ikke Alberte, men jeg vil give dig ret i, at det er en ganske fængende melodi. Nummeret hedder Kom igen Nynne og er med Heartbeat Club. Forsangeren hedder Annika Askman, og hun har i øvrigt været korsangerinde for Sanne Salomonsen i flere år. Bandet, der også tæller Jens Rugsted fra Rugsted & Kreutzfeldt, udgav sidste år debutpladen På et lille kort sekund, blandt andet med radiohittet Aller inderst inde.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Tor Bagger
Jeg er på jagt efter en sang Kim Larsen engang lavede til en film. Jeg kan ikke huske hvilken film, men nummeret hedder vist Belstar. Jeg synes jeg har kigget på alle hans plader, men kan ikke finde den?
Med venlig hilsen
Mogens

Hej Mogens
Bell'star var både navnet på det band, Kim Larsen spillede med før Kjukken, og den sang, han skrev til Erik Clausens film De frigjorte. Den er ikke udgivet på nogen af Larsens almindelige studiealbums, men du kan finde den på hans opsamlingsplade Greatest 1983-1994 Guld & Grønne Skove. Kim Larsen har i øvrigt også skrevet et nummer til Erik Clausens film Ledsaget udgang, der får premiere i januar.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min søster var for nogle år siden helt vild med en sang, som hun stadig går og nynner af og til, men jeg ved at hun ikke har den på CD. Hun har snart fødselsdag, så hvis du kan hjælpe mig, vil jeg finde den på CD til hende. Omkvædet er ”Stones tell me to fly. Love tought me to lie. Life…” osv. Hvem er det?
Med venlig hilsen
Janne

Hej Janne
Din søster går og nynner den irske sanger Damien Rices nummer Cannonball fra albummet O, der udkom i 2002. Hvis din søster bliver glad for gaven, har du måske automatisk en gaveidé til juleaften, for der er efter sigende en ny Damien Rice-plade klar i november.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Ved du, hvornår den nye CD med Nephew udkommer?
Med venlig hilsen
I.O.

Hej I.O.
Interkom Kom Ind, som er titlen på den kommende plade med Nephew, skulle gerne være i butikkerne den 6. oktober. Men hvis du vil have stillet lidt af nysgerrigheden på forhånd, håber jeg, at du kan se DR2. I morgen er pladen nemlig under behandling hos Smagsdommerne, og fredag følger Musikprogrammet gruppen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Jeg har været Queen-fan i snart 30 år og hører af og til deres plader (de gamle er de bedste synes jeg). Forleden gik jeg og sang med på Bohemian Rhapsody, da min kone spurgte mig, hvad det der ”bismillah” egentlig er, og det har jeg faktisk aldrig spekuleret over. Kan du forklare det?
Med venlig hilsen
Kurt

Hej Kurt
Bohemian Rhapsody er fyldt med mærkværdige ord og sætninger, og selv Freddie Mercury har omtalt teksten til Bohemian Rhapsody som ”tilfældigt vrøvl, der rimer”. I skal derfor ikke nødvendigvis hænge jer alt for meget i bismillah-mystikken. Men hvis vi skal holde os til selve ordet ”bismillah”, så er det på arabisk et råb til Gud. Freddie Mercury er født i Zanzibar, hvor hans forældre var i kontakt med religionen zoroastrianisme. Det skulle efter sigende være herfra, at Freddie Mercury er stødt på udtrykket.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Måske du kan hjælpe mig. Jeg er på jagt efter en gammel sang (tresserne, halvfjerdserne?) med panfløjte og sang. Man hører den nogle gange i instrumentalversioner, men jeg kan huske den med tekst. Jeg ved godt, at det ikke er meget at gå ud fra, men måske har du alligevel et bud?
Karsten

Hej Karsten
Jeg vil da i hvert fald give et bud, der meget vel kan være det rigtige. Simon & Garfunkel lavede nemlig i 1970 en version af den måske allermest kendte panfløjtemelodi. Den er skrevet af en peruviansk folkemusiker i starten af 1900-tallet og hedder oprindeligt Paso del Condor. I dag er den kendt som El Condor Pasa, nogle gange med undertitlen If I Could. Den udkom på Simon & Garfunkels plade Bridge Over Troubled Water.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min mand og jeg genså i lørdags Grease på TV, som vi faktisk også så sammen dengang den gik i biograferne. Vi synes begge, at vi kan huske at ham, der spiller Kenicky (eller hvordan det nu staves), også har været med i noget andet, vi har set. Hvad kan det være?
Birte og Flemming

Hej Birte og Flemming
Kenickie blev spillet af Jeff Conaway, der også har medvirket i en del andre film og tv-serier. Hvis I fulgte med i den amerikanske tv-serie Taxi, spillede han Bobby Wheeler, og i en periode var han med i Glamour. Mest pudsigt er det dog, at han engang i en sceneversion af Grease-musicalen spillede Danny Zuko, altså John Travoltas rolle.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
I reklamen for GE-moneybank (set på TV) synges en dejlig melodi med ordene ”Maybee I will- maybee I won't” -jeg ønsker mig at vide, hvad det er for en sang, der ligger bag, og hvordan jeg får fat i den! Kan du hjælpe mig med gåden?
På forhånd tak!
Inger

Hej Inger
Sangen er lavet til tv-reklamen af de norske musikere Whistle & Hum, der har specialiseret sig i reklamemusik. Nummeret, der på mange måder minder om Vem Vet med Lisa Ekdahl, hedder Maybe I Will, men du skal ikke forvente at kunne finde den i en musikforretning. Til gengæld kan den hentes gratis på gemoneybank.dk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Tor
Jeg har et par gange hørt en sang med Thomas Helmig, som jeg er næsten helt sikker på jeg ikke kender fra tidligere. Kan det passe at han er begyndt at synge på dansk igen. Og ved du om der så snart kommer en ny plade med ham. Jeg har været fan lige siden jeg fik ”Vejen væk” til min konfirmation, så jeg venter spændt på om du kan opklare det for mig.
Med venlig hilsen
Vibeke

Hej Vibeke
Den er god nok – for det er formentlig sangen Aldrig sige aldrig mere, du har hørt. Sangen er lavet til filmen Sprængfarlig bombe, men der kommer faktisk også snart en hel, dansksproget plade med Helmig. Albummet kommer efter sigende til at hedde Helmig Herfra, men du må desværre vente til den 6. november, før du kan høre mere.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Tor Bagger
På en bustur til Harzen blev vi en aften underholdt af en lokal sang- og dansetrup. De sang og spillede bl.a. den sang, der på dansk hedder (tror vi) Lise Lotte, Lise Lotte. Og så talte vi bagefter meget om, hvem det var, der herhjemme sang den for mange år siden. Til sidst var hele bussen involveret i spørgsmålet, vores bedste bud var Rachel Rastenni, men vi er langt fra sikre. Kan du hjælpe?
Hilsen en busfuld glade ferierejsende.
Herdis

Hej Herdis - og resten af bussen
Mon ikke det i virkeligheden er Grethe Klitgaards navn, I søgte efter? Hun sang da i hvert fald om Liselotte i 1950'erne. Den er blevet genudgivet på CD'en "De bedste danske evergreens 1950-59" (udgivet på Egmont Music Club EMC 5059410), men hvis du spørger på biblioteket, kan du formentlig også bestille pladen Danske Stjerner Vol. 5, som er med Grethe Klitgaard & Ib Renards Orkester.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
For tiden kører der en TV-reklame for Nike, hvor der er en masse sportsstjerner, der falder eller kommer til skade. Samtidig spiller der en stille sang med en mand. Jeg vil enormt gerne finde ud af hvad det er for en, og jeg håber du kan hjælpe mig.
Nick

Hej Nick
Hvis jeg ikke tager meget fejl, er det Johnny Cash-indspilningen af nummeret Hurt, der bliver anvendt i en af de nye Nike-reklamer. Oprindeligt er sangen med det amerikanske band Nine Inch Nails, men Johnny Cash indspillede en rørende version af Hurt på pladen American Recordings IV – The Man Comes Around i 2002.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til Musikbrevkassen
Vi er til en fest og er kommet til at snakke om Sportslørdag i firserne. Hvad var det for et stykke musik, der blev brugt som kendingsmelodi? Altså den rigtige klassiske kendingsmelodi. En siger noget med U2, men det kan vist ikke passe?
Med venlig hilsen
Signe og Ricki

Hej Signe og Ricki
Nej, U2 har det ikke været, hvis der menes temamusikken fra Sportslørdag-udsendelserne midt i 80'erne. Det var et af numrene fra den tidligere jazzmusiker George Dukes funkdisco-periode, der lagde lyd til Claus Borres velmagtsdage. Nummeret hedder Reach Out og er oprindeligt fra 1983-pladen Guardian of the Light, men findes også på opsamlingen The Essential George Duke. Her er der også sang på det nummer, der i tv-sammenhæng kendes som instrumentalmusik. I kan høre en bid af nummeret her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har en enkelt gang hørt en ny sang i radioen med Erann DD, som jeg er stor fan af. Betyder det at der snart kommer en ny plade fra ham, det håber jeg! Og hvis det gør, hvornår kommer den så? Håber du kan svare.
Med venlig hilsen
H.O.

Hej H.O.
Ja, det nye sang Thelma er rigtigt nok forløber for et helt album med Erann DD. Og du behøver ikke vente længere tid, end det tager dig at komme til den nærmeste musikforretning, for pladen Erann udkom faktisk i mandags. Den er produceret af blandt andre folk fra Bikstok Røgsystem.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Hvad render Suzi Quatro og laver? Kommer der snart nyt fra hende? Eller er hun begyndt at lave noget andet? Er hun gift? Og har børn/børnebørn?
Kh Benedikte  

Hej Benedikte
Suzi Quatro har skam ikke trukket sig tilbage fra musiklivet, og i starten af året udsendte hun faktisk den nye plade Back to the Drive, som er produceret af et af de gamle Sweet-medlemmer. Her i sensommeren er hun også i Danmark hele to gange, dog begge gange på Sjælland. Den 19. august var hun til Ølstykke Open Air, og den 2. september optræder hun som en del af Køge Festuge. Suzi Quatro fik børnene Laura i 1982 og Richard Leonard i 1984, og efter hun blev skilt fra deres far, blev hun i 1993 gift med koncertarrangøren Rainer Hass. Men om der er dukket børnebørn op, er jeg ikke klar over. Med venlig hilsen Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har en veninde, som er helt vild med sangen "Sten med det ekstra ben". Jeg forsøger derfor at finde pladen til hende (hun har fødselsdag på lørdag!). Har du et tip til, hvordan jeg finder nummeret/pladen?
Med venlig hilsen
T. Larsen

Hej T.
Så må jeg da hellere komme med et hurtigt svar. Steen med det ekstra ben er med visesangeren Per Juhl. Jeg har fundet den på CD'en Dansktop Jubilæum 1971, der er udgivet på pladeselskabet Kavan (Kavan CD81340). Det kan måske kan hjælpe dig, hvis en pladebutik skal skaffe den hjem til dig.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg vil blive meget glad, hvis du kan hjælpe mig. Min søn og svigerdatter har snart kobberbryllup. Min svigerdatter hedder Lone og engang hørte jeg (vistnok) på Dansktoppen en melodi sunget af en mand, hvor der i teksten var en linie: Og jeg faldt for den lille lyse Lone. Jeg har forgæves spurgt hos flere musikforhandlere. Min svigerdatter er lyshåret, så jeg vil gerne spille melodien til deres fest.
På forhånd tak
Svigermor

Hej "Svigermor"
Jeg tror, jeg har fundet Lone til dig. På CD'en I en drøm har Lars Ole Eriksen indspillet sangen Den lille lyse Lone. Du kan læse mere om sangeren her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min søster mente, at Magtens Korridorer var noget for mig. Hun havde ret og var så ubetænksom at låne mig albummet Friværdi, som jeg nu har lagt min klamme hånd på! Men sangen ”Morgan”, som jeg har hørt i radioen et par gangen, er ikke med. Er der udkommet et nyt album eller er den blot en forløber?
Mvh. RH

Hej RH
Morgan findes faktisk på albummet Friværdi, men din søster har lånt dig den "oprindelige udgave" af pladen. I foråret blev der nemlig udsendt en ny version af Friværdi med ekstra materiale, herunder sangen om Morgan. Hvis du anskaffer dig den nye version af Friværdi - og leverer den gamle tilbage til din søster - får du blandt andet også en liveudgave af Picnic på Kastellet og en genindspilning af Kliche-nummeret Militskvinder.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
I går (29. juli, red.) var jeg til koncert med TV2 i Aalborg, og hørte også Juncker som var opvarmning. Jeg kendte ”Mogens og Karen”, men syntes faktisk godt om det hele. Hvor mange plader har han udgivet?
Katja

Hej Katja
Juncker er egentlig ikke en ”han”, men et band bestående af Christian Juncker og Jakob Groth. De har under navnet Juncker udgivet pladerne Snork City i 2004 og Det Sorthvide Hotel i marts i år. Tidligere har de også spillet sammen i bandet Junior, som i 2000 udsendte albummet På flugt fra alting. Du kan se alle deres fælles udgivelser på junckerweb.dk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Til en fest kom vi til at tale om Cliff Richard og diskutere hvad hans første hit var. En siger Summer Holiday, en anden siger Living Doll. Hvem har ret?
Preben og HC

Hej Preben og HC
Ingen af delene er rigtige, for Cliff Richards store gennembrud kom, da han som 18-årig debuterede med singlen Move It. Den var egentlig B-side på singlen Schoolboy Crush, men pludselig var det Move It, der var et hit over alt. The Young Ones er i øvrigt fra 1959 og Summer Holiday fra 1963.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har et spørgsmål. Hvilke danske sangere har været fremme med sangen Quando Quando? Vi har hørt, at Kandis har indspillet den for nylig, men vi mener den er indspillet måske først i 60'erne–70'erne. Har fået oplyst at Engelbert Humperding og Julio Iglesias har indsunget den. Men som skrevet mener vi, at den er fra noget før deres storheds tid.
Med venlig hilsen
Preben og Birgith

Hej Preben og Birgith
I har helt ret i, at der findes ældre danske versioner af klassikeren Quando Quando Quando. For eksempel indspillede Dario Campeotto den i starten af 1960erne. Denne version kan findes på CD'en "Dansk fra 60erne nr. 3". Poul Bundgaard lavede også en udgave sammen med Børge Nordlund og hans orkester, og i nyere tid tog popgruppen Diskofil den på repertoiret. Internationalt har Michael Bublé for nylig sunget den i duet med Nelly Furtado.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Hvem er den sanger, der bliver spillet meget i radioen for tiden med sangen ”Hvem kan sove i Berlin”? Håber du kan svare på det.
Hilsen Helle

Hej Helle
Det er en ny duo, som kalder sig Nordstrøm. Musikerne hedder Lars Malm og Troels Holdt, og debutsinglen, som du har hørt, hedder faktisk blot Berlin. Deres første album Dagdrømmer udkommer den 21. august, og du kan læse mere om dem på nordstrommusik.dk.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Hver fredag spiller Hans Otto Bisgård en god polka i radioen, jeg tror af Frank Jancowits. Ved du om den kan købes og hvad hedder stykket.
Mvh. Lis

Hej Lis
Jeg har forhørt mig hos Hans Otto Bisgaard selv, og det er forskellige numre med Frank Yankovic, han har haft med i sit fredagsprogram på P4. Frank Yankovic's CD'er er ikke udgivet officielt i Danmark, men kan købes over nettet, blandet andet også i den danske netbutik cdskiven.dk. Hans Otto selv har dem fra sin gamle ven Steve, der ejer det amerikanske pladeselskab, hvor Yankovic-pladerne udgives.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg hører af og til de gamle plader med Dr. Hook og er kommet til at tænke over en ting. De synger jo om gerne at ville på forsiden af Rolling Stone. Kom de nogensinde det?
Venlig hilsen
Niels H.

Hej Niels
Ja, det lykkedes faktisk Dr. Hook at få en forsideplads på det dengang kun fem år gamle, men meget betydningsfulde musikblad Rolling Stone. Dr. Hook udsendte singlen The Cover of Rolling Stone sidst i 1972, og allerede få måneder senere gav redaktionen på Rolling Stone efter og gjorde dem til forsidestof. Overskriften lød i øvrigt ”What's-Their-Names Make the Cover”, altså ”Dem-du-ved-nok kommer på forsiden”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Under VM i fodbold hørte jeg flere gange det italienske publikum synge en sang, som jeg mener at kende fra "meget gamle dage" Jeg tror den hedder noget lignende som ”Kay sera sera”. Kan du hjælpe mig med at finde frem til en version af den? Mine forældre på hhv. 89 og 85 mener også at have hørt den tidligere.
Mange hilsner LH

Hej LH
Det skal såmænd nok passe, at både du og dine forældre har hørt melodien før, for den er fra 1956. Sangen har den spanske titel Que Sera Sera, og stammer fra Hitchcock-filmen The Man Who Knew Too Much. Doris Day, som også spillede med i filmen, sang den og sikrede den i øvrigt en Oscar. Komponisterne havde hørt det italienske udtryk "Che sera sera" i en anden film, men ændrede det til spansk, da de skrev sangen. Du kan blandt andet finde den på Doris Day-CD'en, der blot hedder Que Sera Sera.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
Ved du hvilken Anne Linnet plade/CD, der indeholder nummeret "Du er min datter"? På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Anne

Kære Anne
Hvis du har haft problemer med at finde nummeret på en Anne Linnet-plade, skyldes det, at Anne Linnet ikke har udgivet den som solokunstner. Du er min datter er nemlig fra tiden, hvor hun optrådte i gruppen Shit & Chalou. Du kan derfor finde nummeret på albummet Shit & Chalou 2 fra 1977 og på deres opsamlingsplade 16 største succeser.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Der er en sang som er rigtig sommeragtig og et stort hit for tiden. Jeg fatter ikke klap af teksten, for han synger på spansk, så jeg kan ikke søge efter den på nettet. Det er ikke meget hjælp du får, men ved du hvad det er for en?
P.L.R.

Hej P.L.R.
Ja, mon ikke jeg – trods de sparsomme oplysninger – rammer rigtigt, hvis jeg skyder på Juanes med sangen La Camisa Negra. Colombianske Juanes, der egentlig er døbt Juan Esteban Aristizabal, har i flere år været et stort navn i blandt andet de spansktalende og USA. Du kan finde La Camisa Negra på hans album Mi Sangre.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Til brevkassen
I mine unge dage havde jeg en kæreste, der nogle gange lavede sjov med mig ved at synge en sød sang. Den gamle flamme er for længst ude af billedet, men sangen tænker jeg faktisk stadig på af og til. Omkvædet var noget med: ”Hey! Did you happen to meet the most beautiful girl in the world”. Kan du sige mig, hvad den hedder, og hvem den var med, vil jeg blive meget glad.
På forhånd mange tak
Bodil

Hej Bodil
Hvis du for alvor skal genopfriske de gamle minder (uden nødvendigvis at involvere ungdomskæresten) skal du have fat i The Most Beautiful Girl in the World med countrysangeren Charlie Rich. Sangen kan blandt andet høres på opsamlingen The Heart of Country.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Lige en hilsen fra Frederikshavn, jeg læser altid din brevkasse og synes den er rigtig god. Nu har jeg selv et spørgsmål til dig som jeg håber, at du kan løse. Det er en rigtig gammel sang fra mine unge dage. Det er en pige der synger en stille kærlighedssang, meget intenst synger hun om at være splittet mellem to elskere. Jeg har kunnet mere af teksten men har glemt det med årene: ”torn between two lovers, feeling like a fool, loving both of you is breaking all the rules”. Kan du knække den nød?
Hilsen Elsebeth

Hej Elsebeth
Jeg yder gerne "nødhjælp" i musikken, så her er et svar: Den mest kendte version af Torn Between Two Lovers er med Mary MacGregor fra 1976, så mon ikke det er den, du kan høre for dit indre øre. Det paradoksale er, at Mary MacGregor aldrig selv brød sig om sangen, som hun syntes var lidt for kedelig at skulle synge. Men sådan er smag heldigvis så forskellig.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Mit spørgsmål går på om du skulle kende en adresse eller email adresse, hvor man kan sende et fanbrev til Anne Linnet? Tror aldrig jeg før har følt grund til at sende et fanbrev til nogen men Anne Linnets tekster og musik rører mig virkelig og det kunne jeg da godt tænke mig at takke for.
Med venlig hilsen
Martin.

Hej Martin
Det lyder da som en dejlig idé, når du har noget på hjerte. Du kan skrive til Linnetsongs, som er Anne Linnets eget selskab, på mailadressen linnetsongs@hotmail.com. Du kan også sende et brev til Universal Music, der har udgivet Anne Linnets seneste plade på adressen: Universal Music, att. Anne Linnet, Grønningen 25, 1270 København K.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Der er en ny sang, som drøner rundt i mit hoved hele tiden, og jeg kan ikke få den ud, men hvem er den med??? Han synger ”maybe I'm crazy, maybe i'm crazy”.
Med venlig hilsen
Kristina L.

Hej Kristina
Det er et af forårets største hits, du har fået på hjernen – og faktisk den første sang nogensinde, der er gået ind på den engelske singlehitlistes førsteplads udelukkende baseret på antallet af købte downloads. Duoen hedder Gnarls Barkley, og nummeret hedder Crazy. Du kan finde det på albummet St. Elsewhere, der er blevet modtaget som en af de bedste plader i år.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
En munter gammel sag, de synger noget med ”I'm going where the sun is shining thru the pooring rain”. Hvem kan det være? Håber du kan hjælpe.
Jette

Hej Jette
Der er flere kunstnere, der har indspillet nummeret, som hedder Everybody's Talkin'. Den mest kendte version er dog med den originale kunstner, Nilsson, som også stod for den oprindelige udgave af Mariah Carey-hittet Without You. Nilsson udgav Everybody's Talkin' i 1967, men den blev først for alvor et hit året efter i forbindelse med filmen Midnight Cowboy. Også filmen Forrest Gump i 1994 gjorde sangen populær.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Hvad hedder den originale udgave af "Kongens have" med Bamse?
Med venlig hilsen
Michael S. Nielsen  

Hej Michael
Det kommer an på, hvilken sang, du betragter som den originale udgave af Kongens Have. Helt oprindeligt er det nemlig en engelsk sang med titlen English Country Garden. Den var blandt andet populær i 1962 med Jimmie Rodgers, men også Nana Mouskouri har indspillet den. Den blev oversat til dansk, hvor Raquel Rastenni gjorde den kendt som I en gammel landsbyhave. Bamses version fra 1994 har i øvrigt tekst af Kim Larsen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Kære Tor
I årevis har jeg som baggrundsmusik i adskillige danske og udenlandske serier og film hørt brudstykke af et klaverstykke. Jeg har så prøvet at "tralle-nynne" det for min svigerinde, som er organist, men enten er hun tonedøv, eller også kan jeg ikke synge (det er desværre nok det sidste), så vi er ikke kommet det nærmere. Sidst de viste Nikolaj og Julie, står Ellen Hillingsøe og maler i et af de sidste afsnit. Der er musikken i baggrunden, og lige nu spilles det konstant i reklamen for Flügger farver. Jeg tror det er enten Mozart eller Chopin, men hvad søren hedder det klaverstykke?
På forhånd tak.
Helle Jensen.

Hej Helle
Jeg skal ikke kunne sige, om det rent faktisk er det samme stykke musik, der bliver brugt i afsnittet af Nikolaj & Julie - det rækker min hukommelse ikke til. Men jeg ved, at musikken i Flügger-reklamen er Nocturne no. 9 af Chopin. Så du var allerede på rette vej selv...
Med venlig hilsen
Tor Bagger

 

Min teenagedatter har lovet at downloade nogle MP3-filer til mig, og nogle numre fra "gamle dage" er faldet mig ind. Jeg ved bare ikke, hvem de er med? Et nummer fra tresserne, Black Is Black. Og to numre fra ca. 1980 (okay, deres værdi er vist mest nostalgisk!): Like A Rollercoaster og Tra-la-la eller hvad den hedder. Teksten var noget med “Uhh, you touch my tra-la-la, uhh, my ding-a-dong”. Ja, ikke poesi på et højt niveau, altså! Kærlig hilsen, Marianne

Hej Marianne
Ja, det er virkelig et par kuriositeter, du har udvalgt dig der, så lad mig hjælpe dig i den rigtige retning: Black Is Black er fra 1966 og med den spanske gruppe Los Bravos. Like a Roller Coaster var med Sugar & the Lollipops og kan være meget svær at opstøve, mens det var Phil & Co., der lavede You Touch My Tra La La (staves nogle gange Phill & Co. eller Phil and Company).
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej!
Jeg har hørt en sang for længe siden, som jeg gang på gang går og nynner i tide og utide. Jeg håber, at du kan hjælpe mig, for jeg har ikke selv kunne finde frem til noget. Det er en dansk sang, og det eneste jeg kan huske, er linjen: "Jeg elsker dig, for du er så smuk og dejlig".
På forhånd tak.
Maja

Hej Maja
Den linje, du citerer, er godt nok ikke ordret fra sangen Smuk og dejlig, men jeg er ret sikker på, at det er netop den sang, du tænker på. Det var Anne Linnets band Shit & Chanel, der udgav den i 1976. Anne Linnet har fortalt, at hun skrev den en nat hjemme i Åbyhøj til en kvinde, hun holdt meget af. De to blev aldrig kærester, som teksten ellers giver håb om, men de har været nære veninder siden da. Du kan finde den på flere opsamlinger med Anne Linnet, men nummeret er senere også blevet indspillet af både Blå Øjne og Lars H.U.G.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Min søn har set en del WWE wrestling i TV. Kan rigtig godt lide Hulk Hogans entrancemusic. De synger bla “I am a real american, fight for the rights of every man”. Har søgt på den flere steder, men kan intet finde om artist eller navn på nummeret. Håber du kan hjælpe.
Vh WWE-Fan

Hej WWE-fan
Nummeret, som Hulk Hogan i mange år har brugt som temasang, hedder Real American. Guitaristen og produceren Rick Derringer blev i 90erne bedt om at levere materiale til World Wrestling Federation-pladerne, og i den forbindelse indspillede han blandt andet Hulk Hogans nummer. Allerede i 1965 havde den blot 17-årige Derringers gruppe The McCoys succes med Hang On Sloopy, og han har også arbejdet sammen med blandt andre Alice Cooper, Kiss, Steely Dan og Johnny Winter. Real American findes på flere WWF-plader, men du kan også høre et klip af Rick Derringer egen genindspilning fra 2001 her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Håber du kan hjælpe mig, jeg går med en sang inde i mit hoved eller hjerne, som jeg ikke kan komme på hvad hedder og hvem der spiller den. Teksten i sangen, som jeg kan, lyder på,"The face in the mirror" som blir gentaget ret ofte i sangen. Bandet der synger og spiller den, minder meget om Smokie. Det er en oldies fra 70erne.
Venlig hilsen
Henning

Hej Henning
Det er rigtigt, at nummeret lyder meget som Smokie, og de er da også ofte blevet sat i forbindelse med Face in the Mirror. Men det var altså gruppen Century, der lavede den. Den er desværre meget svær at opdrive i dag.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hejsa Tor! :-)
Håber du kan hjælpe mig, ligeså meget som du hjalp mig forrige gang. Det var nemlig utroligt dejligt! Men denne her gang er jeg på udkig efter en sang, der har været med i en reklame for nylig. Det er en reklame for Cultura Yogurt. Forskellige mennesker danser rundt om et køleskab. I sangen forekommer sætningen: ”This will be” flere gange. Det er en meget energibringende sang, med gang i den. Håber du kan hjælpe mig!? Ditte Jacobsen

Hej Ditte
Jeg skal da gerne hjælpe dig endnu en gang. Nummeret er This Will Be (An Everlasting Love), som Natalie Cole udsendte i 1975 på pladen Inseparable, og hun havde den også med på koncertpladen Natalie Live tre år senere. Det er dog ikke Natalie Cole, der synger på Cultura-versionen, der er indspillet specielt til reklamen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Håber du kan hjælpe mig. Dolly Parton og Kenny Rodgers har sunget en sang der hedder "islands in the stream". Har hørt den på dansk men ved ikke hvad den hedder eller hvem der synger den. Ved du det???
Mvh Charlotte.

Hej Charlotte
Den danske udgave af Island in the Stream kom ikke lang tid efter Kenny Rogers og Dolly Partons version og hedder Skibe uden sejl. Det var Anne Grete og Peter Thorup, der deltes om den danske duet, som Anne Grete også havde skrevet den danske tekst til. Du kan blandt andet finde den på CD'en De største danske duetter.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Det er måske et lidt utraditionel spørgsmål til dig, men jeg synes ikke altid dem i butikkerne kan hjælpe. Det drejer sig om at jeg vil prøve at finde en gave til min mand, som altid har været stor rockfan. Han har snart fødselsdag (han er midt i fyrrerne) om nogle uger og jeg vil gerne overraske ham med noget specielt, men noget handler om musik har han så meget forskelligt, at jeg ikke ved, hvor jeg skal begynde og slutte. Han er vild med blandt andet Bob Dylan, Bruce Springsteen, Led Zeppelin, CV Jørgensen og Neil Young. Har du et godt forslag?

Mange hilsener
Hustruen

Hej ”hustru”
Jeg kan selvfølgelig ikke se, hvad der allerede står derhjemme på hylden med LP'er og CD'er, men har alligevel et forslag. Du kunne for eksempel sammensætte en Bruce Springsteen-gavepakke til ham, hvis du sikrer dig, at han ikke har anskaffet sig de seneste specialudgivelser. Inden for det sidste års tid har han nemlig udgivet både DVD'en Storytellers, som er en minikoncert med historier bag numrene, og et spændende CD/DVD-boxset i anledning af 30-årsjubilæet for pladen Born to Run. Du kan evt. supplere med et gavekort til den CD, Bruce Springsteen udsender i maj.

God fornøjelse
Tor

Hej Tor
Et hurtigt spørgsmål: Jeg ser på banegården hver morgen en plakat for Gasolin-filmen. Der står ”Hvis du tør, så kom med mig”. Jeg kan høre inde i mit hoved, at det er fra en Gasolin-sang, men jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om hvilken. Hjælp!

På forhånd tak
Kr. J.

Hej Kr. J.
Det passer meget godt, at filmen om hele Gasolins karriere markedsføres med en linje fra deres første hit. Ordene stammer nemlig fra sangen Langebro.

Med venlig hilsen
Tor

Hej Tor
Du blir nødt til at hjælpe mig med at finde en sang jeg har hørt i radioen. Den er en rocksang med klaver, og en mand der synger ”you have to follow thru” og til sidst ”don't you agree”. Hvem er det?
Mange hilsener fra
Maja, 14 år

Hej Maja
Nummeret hedder ganske enkelt Follow Through og er med Gavin DeGraw. Han slog igennem sidste år med I Don't Want to Be og fik også succes med singlen Chariot. Du kan finde begge disse numre og det nye hit Follow Through på albummet, der også hedder Chariot.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Eftersom det åbenbart er sæson for spørgsmål vedr. TV-reklamer, håber vi du også kan hjælpe os. Det drejer sig om den reklame fra Libresse, hvor alle kvinderne samler sig og går i optog gennem gaderne. Kender du titlen på den sang de spiller? På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Mor & datter

Hej mor og datter
Sangen fra reklamen er en gammel protestsang ved navn (Ain't Gonna Let Nobody) Turn Me Around, og den er især kendt med Joan Baez. Den version, som kvinderne marcherer til, er dog en indspilning, der er lavet specielt til Libresse-reklamen, sunget af den irske sangerinde Rachel Kelly. Den kan ikke købes på CD, men den kan høres på Libresse.dk. Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor
Jeg har bare et kort spørgsmål, som jeg håber du kan besvare. Jeg har hørt en radiovært præsentere en sang, jeg tror hed One million bicycles, men jeg kunne simpelthen ikke høre, hvem sangerinden var. Kan du fortælle det?
Venlig hilsen
Carsten T.

Hej Carsten
Jeg sender bolden retur i form af et kort svar: Det er Katie Melua, du har hørt. Hun fik for nogle år siden sit gennembrud med nummeret The Closest Thing to Crazy, og Nine Million Bicycles er hentet fra hendes seneste album Piece by Piece.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Jeg lytter normalt ikke til hverken klassisk musik eller opera, og derfor har jeg et spørgsmål. Jeg har flere gange i tv set en reklame fra Danisco, hvor et ungt par er til middag hos et andet ungt par. Pigen dufter til blomsten og spiser den derefter. Jeg vil meget gerne, hvis du kan fortælle mig, hvad den musik, der bliver spillet i baggrund i reklamen, hedder. Det er fra en kendt operette, er jeg ret sikker på - men kan altså ikke finde ud af hvilken. Håber du kan hjælpe mig!
Marianne Jensen

Hej Marianne
Du har ledt mig ud i et område og en genre, hvor jeg ikke føler mig hjemmevant, men jeg har søgt assistance hos Danisco, som kan fortælle, at titlen er La ci darem la mano. Musikstykket stammer fra Mozarts Don Giovanni, og det findes derfor på adskillige udgivelser. Se en række af dem her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Hej Tor!
Vi skal lave en festsang, og vil gerne bruge en svensk vise som udgangspunkt: "Brev från kolonien" af Cornelis Vreeswijk. Vi mener at have hørt den på dansk med teksten: Kære farmand, kære Moar. Kan du finde ud af, hvem der sang den på dansk - det er selvfølgelig den danske tekst, vi er ude efter. På forhånd tak! Inger R.

Hej Inger
Nummeret, I søger, hænger ikke ligefrem på træerne. Sangeren, der indspillede den i 1971, hed Per Juul, og selvom han arbejdede med visetraditionen, blev han mest kendt for sangen om "Steen med det ekstra ben". Den hedder rigtigt nok ”Kære far, kære moar”, og den kan bestilles hjem til det lokale bibliotek via www.bibliotek.dk. Hvis ikke dette lykkes, bliver den nok noget nær umulig at opdrive...
Med venlig hilsen
Tor

Hej Tor
Sidder med en sang på hjernen, hvilket jo er godt nok. Men jeg har sgu ikke hitte ud af hvad den hedder. Det går sådan her: "I can hear your heart beat". Det er vist nok også sangens titel. Hvad hedder kunsteren, eller kunstnerne som har udgivet den, for der er jo sikkert blevet indspillet en eller anden version af den i 90'erne eller i 80'erne. På forhånd tak for din hjælp. Michael Pedersen, Aalborg

Hej Michael
Jeg er ret sikker på, at det er I Can Hear Your Heartbeat med Chris Rea, du tænker på. Den er oprindeligt fra 1983 og fra albummet Water Sign. I 1994 dukkede den op på de danske dansegulve, da sangerinden Mirah udgav sin coverversion af den.
Med venlig hilsen
Tor

Hej Tor
Jeg så at du i sidste uge hjalp en læser med en sang fra en TV-reklame, så måske kan du også hjælpe mig? Det drejer sig om rocknummeret fra Gevalia-reklamen hvor der ligger en mand på græsset da sprinkleranlægget starter. Hvem er det?
På forhånd tak for din hjælp
Stefan M.


Hej Stefan
Sangen, der skal lokke uventede gæster til, er med svenskeren Andreas Johnsson og hedder Glorious. Den er nogle år gammel, men har alligevel fundet vej til Gevalia-reklamen. Andreas Johnsson er for øvrigt en af de mange svenske stjerner, der stiller op i en af de fire indledende runder af det svenske Melodi Grand Prix senere på måneden.
Med venlig hilsen
tor@musikbrevkassen.dk

Til Musikbrevkassen
Her i aften har hele familien set Krøniken og kom til at snakke om den sang, der blevet spillet til sidst, tror den hedder So happy togheter. Min kone og jeg kunne huske den fra dengang sidst i tresserne, mens vores voksne datter var sikker på at kende den fra sin tid i ungdomsklubben. Er det den samme sang?
Venlig hilsen
To generationers Nielsen

Hej Nielsen
Det kan sagtens passe, og det er to forskellige indspilninger, der er tale om, selvom de faktisk minder en del om hinanden. Den originale version af Happy Together var med The Turtles, mens det var teenageidolet Jason Donovan, der i 1991 genindspillede den.
Med venlig hilsen
tor@musikbrevkassen.dk

Hej Tor
TV2 reklamerer meget for tiden for Vinter OL. Der bruger de en sang, som lyder rigtig god, men man hører desværre ikke mere end ti sekunder eller sådan. Hvem er den med og kan jeg finde den et sted?
Med venlig hilsen
Katrine H. E.

Hej Katrine
Jeg har ikke gennemskuet, hvad der er grunden til, at TV2 har valgt netop denne sang, da det oprindeligt var en julesingle, men om ikke andet har du da lagt mærke til den. Sangen hedder I'm Your Angel og er en duet mellem Celine Dion og R. Kelly. Du kan finde den på Celine Dions opsamlingsplade All the Way – A Decade of Song.

Med venlig hilsen
tor@musikbrevkassen.dk 

Kære Tor
Jeg er lidt flov over at spørge fordi det er en sang fra en tv-reklame, men jeg kan simpelthen ikke få den ud af hovedet. Det er den der blir brugt i reklamen for Knorr som en del af fredagshyggen. Jeg kan ikke høre, hvad de synger, men jeg er sikker på, at jeg også har hørt den andre steder end i reklamen.

Venlig hilsen
M. Østerbye

Hej M.
Det er helt forståeligt, at du ikke kan høre, hvad der bliver sunget, for den rigtige tekst er ændret til noget harmonisk mumlen. Sangen hedder There She Goes, og det er netop disse ord, der burde være sunget i reklamen, hvis de havde brugt den rigtige indspilning. Nummeret er oprindeligt med gruppen The La's, men er også udkommet med Sixpence Non the Richer.

Med venlig hilsen
tor@musikbrevkassen.dk

Musikbrevkassen.dk © 2005 • Tor Bagger